Sánchez i Ayuso arriben a un acord per combatre la Covid a Madrid

Està previst que els dos presidents compareguin en una roda de premsa conjunta per detallar-ho tot

Fotografia de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb el president del govern, Pedro Sánchez
Isabel Díaz Ayuso i Pedro Sánchez arriben a un acord per la gestió de la Covid-19 de Madrid | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, han arribat a un acord durant la seva trobada a la seu de la comunitat per frenar els contagis de la covid-19 a la regió. Està previst que els dos presidents compareguin en una roda de premsa conjunta per detallar-ho a partir de dos quarts de dues del migdia. Sánchez ha arribat a la trobada a la Puerta del Sol a les dotze del migdia on l'ha rebut Ayuso. La comunitat aplica des d'aquest dilluns restriccions de mobilitat en 37 àrees bàsiques de salut de la regió.

Segons un comunicat conjunt, el grup de coordinació estarà integrat pels ministres de Sanitat, Salvador Illa, i Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, per part del govern central, i pel vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, per part de la comunitat.

Aquest grup, a més del suport dels diferents tècnics del govern central i de Madrid, comptarà amb dues estructures, una unitat territorial i una tècnica que es reuniran dos cops per setmana amb l'objectiu de donar idees i presentar projectes al 'Grup COVID-19'. Sánchez havia anunciat que acudia a la seva reunió amb Ayuso amb l'únic objectiu de «doblegar la corba» de la segona ona, que està colpejant amb força a Madrid, no per a «avaluar», «jutjar» o «tutelar» la gestió.

Primera trobada amb el govern de Madrid

La d'aquest dilluns ha estat la primera reunió bilateral que mantenen els dos mandataris des que la presidenta madrilenya va assumir el seu càrrec fa poc més d'un any. I en comptes d'en la Moncloa, la trobada ha tingut a la Porta del Sol, després que Sánchez s'oferís dijous passat per carta a desplaçar-se fins a la seu de la Comunitat per a tractar la preocupant situació en la Comunitat i «reforçar la cogovernança».

Prèviament, la presidenta autonòmica havia demanat en reiterades ocasions una cita a Sánchez, per carta i en les videoconferències de presidents, per a parlar de la pandèmia. Insistia en la necessitat de dissenyar «estratègies nacionals» per a acabar amb l'epidèmia a Madrid, que té una «especial vulnerabilitat» pels seus condicionants de mobilitat, densitat i relacions amb la resta del país.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari