Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonéès i Quim Torra parlant

Acostament entre JxCat i ERC després de dies de retrets

El president reclama «alçar la mirada» i Sabrià «acords i no retrets» després de dies de tensió entre JxCat i Esquerra

Pere Aragonéès i Quim Torra parlant
Dia d'acostament al Parlament entre JxCat i ERC. | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el líder parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, s'han emplaçat a acabar amb «les picabaralles de vol curt», en paraules del cap del Govern. Els dos dirigents s'han interpel·lat durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament.

'Indirectes' entre Sabrià i Torra

Sabrià ha centrat la seva intervenció en rebutjar el racisme als EUA i arreu del món, i en ressaltar que Catalunya ha de sortir de la crisi amb «cohesió social». És aquí quan ha subratllat que «els drets es conquereixen, els passos endavant es fan, per no instal·lar-nos en el 'no a tot', i fer que les coses passin, i passen millor treballant i acordant, que no pas amb retrets», en refreència a la relació amb els seus socis de Govern. Torra ha respost que cal «posar les reflexions per damunt de les picabaralles de vol curt».

Torra ha afegit que tots els partits s'han d'empoderar perquè els seus militants intervinguin «amb tota llibertat» per no sentir-se «coaccionats» per ningú. El president ha relatat que s'imagina una Catalunya futura «més democratitzada i en xarxa», amb més participació, així com amb l'opció de generar crítiques per a poder millorar com a país i «alçar la mirada». I on es garanteixin tots els drets fonamentals. En contra, s'ha preguntat amb retòrica que com pot ser que un govern progressista com és l'espanyol mantingui «presos polítics».

L'acostament arriba després de dies de tensió entre les dues formacions

La interpel·lació entre Torra i Sabrià  ha arribat després de dies de tensió evident entre els dos socis de Govern, tant a Palau com també al si dels grups parlamentaris, sobretot al Congrés. La cambra baixa espanyola debat i vota avui la sisena pròrroga de l'estat d'alarma, on ERC s'abstindrà (i en facilitarà l'aprovació), i JxCat s'hi tornarà a oposar.