rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

'La Via Augusta', la cadena humana de l'espanyolisme a Girona

'La Via Augusta' tenia l’objectiu de recordar als turistes que entraven per l'AP-7 que Catalunya forma part d'Espanya
Imatge de la manifestació en un dels ponts de l'AP-7 | Twitter

 

Girona ha celebrat avui ‘La Via Augusta’. L’esdeveniment a favor de la unitat d'Espanya, que pretenia donar la benvinguda als turistes estrangers que arribaven a Catalunya per l’AP-7, ha estat un èxit segons ‘La Factoria’ —l’entitat organitzadora de l’esdeveniment— i s’hi han aplegat desenes de persones repartides per diferents ponts d’accés de la via a la demarcació de Girona.

 

Segons relata ‘Crónica Global’, la manifestació s’ha dut a terme en diferents ponts entre La Jonquera i Tarragona i sota un lema que pretenia deixar un missatge clar als turistes que entraven a Catalunya: «No entra en una república, entra a Espanya»

La cadena humana de l’unionisme

Era, segons indica el mitjà citat anteriorment, la voluntat d’aquest acte als ponts de l’AP-7, des de La Jonquera i en direcció Tarragona. Mitjançant l’ocupació de ponts d’una de les vies més transitades de la geografia catalana —i aprofitant també l’arribada de molts turistes des de França— l’acte tenia l’objectiu de recordar la vigència de l’unionisme a Catalunya.

 

 

Els organitzadors de l’acte, així mateix, relataven el passat 23 d’abril que «volem fer visible una altra Catalunya, amable i diversa» i, al fil de la manifestació, comentaven: «La cara que volem fer visible de Catalunya s’allunya de la que talla carreteres i tanca negocis. La cara que es mostra orgullosa d’Espanya».

 

«No entra en una república, entra a Espanya»

Aquest ha estat el lema de l’organització per constatar el seu sentir als conductors que passaven pels diferents ponts de l’AP-7. «Esteu trepitjant a Espanya, no una república», ha volgut recordar, finalment, un altre dels participants a l'acte en declaracions recollides pel mitjà citat. 

 

 

 

 

    

Comentaris