Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado hauria participat en un acte il·legal de Noves Generacions del PP

Casado, assenyalat per presidir un acte de les joventuts del PP finançat il·legalment

Fundescam, la fundació dels populars que en teoria organitzava cursos i, a la pràctica, finançava les campanyes electorals del partit amb les seves subvencions

Pablo Casado hauria participat en un acte il·legal de Noves Generacions del PP
Pablo Casado hauria participat en un acte il·legal de Noves Generacions del PP | CatalunyaDiari.cat

 

Surten a la llum nous detalls sobre el pressumpte finançament il·legal del PP. Aquesta vegada el focus recau en Pablo Casado, actual líder popular, que va presidir el 2012 un acte de les Noves Generacions del partit finançat il·lícitament. Cadena SER ha avançat la informació, que es desprèn d'un dels annexos de la  investigació de la Guàrdia Civil pel cas Púnica, sobre la corrupció del PP. 

L'acte, que va tenir lloc concretament el 22 de març d'aquell any a Hortaleza, a Madrid, es va pagar amb subvencions de diners públics que s'havien concedit a Fundescam  (Fundació per al Desenvolupament Econòmic i Social de la Comunitat Autònoma de Madrid),  l'entitat creada pels populars, en principi, per impulsar formació  i conferències, però de la que mai ha constat ni un sol curs organitzat durant quinze anys de funcionament. Era, en realitat, era la via per finançar irregularment amb fons públics les despeses de les campanyes electorals del PP.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Un acte il·legal, segons avança la SER

1.652 euros d'acte que el PP mai va assumir legalment. L'import va ser abonat amb factures falses, a nom de Ricardo Vázquex, empresari al qui pertany la documentació confiscada que ho determina. 

Casado afirma desconèixer com es va pagar. «Jo, si he anat a algun acte, l'ha organitzat qui se n'havia d'ocupar», deia aquest dimarts en un acte a Segòvia. Segons explica, l'organització de joves del PP «no té CIF, ni caixa, ni res», de manera que tot el que organitza ho carrega als pressupostos del Partit Popular de la regió on pertoca.

  • També pots llegir: El CIS preveu una victòria pel PSOE i fa caure a quart lloc el PP

El PP d'Aguirre va gastar el doble del que va declarar el 2011

Esperanza Aguirre ha tornat a incriminar Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Segons un informe de la UCO, el PP d'Esperanza Aguirre competia a les eleccions autonòmiques i locals de 2011 amb el doble del pressupost del que declarava als seus comptes. La policia judicial sosté en els seus informes l'existència de 'diners extres' que finançaven els actes de Mariano Rajoy i d'Aguirre.

Els documents demostren com, després d'haver emès la facturació i rebre'n l'abonament, el Partit Popular de Madrid conservava un saldo a favor seu de 48.669,82 euros. Saldo al qual s'haurien de restar costos com sopars de Nadal per import de 31.496 euros, entre altres actes i celebracions.

  • També et pot interessar: Casado, convençut que el judici de l'1-O evidenciarà la «violència» a Catalunya