L’acte oficial de la Diada demanarà la llibertat dels polítics empresonats

Així ho han anunciat la portaveu del Govern català, Elsa Artadi, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa
Imatge de la pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del palau de la Generalitat
Imatge de la pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics al balcó del palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

L’acte oficial de la Diada de Catalunya d’aquest 11 de setembre servirà per demanar la llibertat dels polítics catalans empresonats. Així ho han anunciat la portaveu del Govern català, Elsa Artadi, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa. L’acte institucional se celebrarà el 10 de setembre a partir de les 20:30 amb la rebuda de la flama del Canigó al Parlament de Catalunya.

 

«Volem reafirmar que hi som», ha explicat la mateixa Elsa Artadi mentre donava a conèixer que Jordi Turull ha volgut participar en la confecció de les dates. «Hauria de ser ell qui estigués aquí comentant-vos això«, ha afegit la portaveu. 

 

 

L'acte de la Diada protagonitzat pels presos

Tot plegat començarà al Parc de la Ciutadella, on s'iniciarà una marxa on s'hi podrà veure el president de la Generalitat, Quim Torra, i pel president del Parlament, Roger Torrent. De la Ciutadella, així mateix, es passarà al Born Centre Cultural, on es durà a terme la hissada de bandera.

 

L'acte, segons han informat des del Palau de la Generalitat, acabarà a la Plaça Sant Jaume per «portar la llum» a la seu del Govern. «La llum simbolitza la força i l’esperança a les institucions, conscients que no hi som tots i que només som a mig camí», ha dit Artadi. 

 

Finalment, segons ha explicat la mateixa Artadi, aquesta Diada servirà per demanar la llibertat dels presos catalans i per, d'altra banda, fer una crida a «totes les llibertats que ens sentim amenaçades». Per això mateix, doncs, Artadi ha comentat que el cartell oficial de la Diada, on les quatre barres de la bandera catalana estan tapades per cinta adhesiva, és una referència al «símbol de la censura».          Comentaris

envia el comentari