YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Acusen Laura Borràs de concedir contractes 'a dit' a un amic informàtic

La Fiscalia de Barcelona l'acusa de fins a quatre delictes per prevaricació, malversació, frau administratiu i falsedat documental

Laura Borràs: «La jutgessa que m'investiga sap que s'havia d'haver inhibit»
La diputada Laura Borràs té una estreta relació amb Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

La jutgessa titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, Silvia López Mejías, ha demanat la imputació de la diputada de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, per afavorir suposadament fins a 18 contractes irregulars mentre estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Segons avança aquest dimarts 'El Confidencial', durant quatre anys Borràs va facilitar la formalització de contractes al seu amic informàtic Isaís Herrero per a tasques que, finalment, mai es van arribar a realitzar. Per la seva part, i davant aquest escenari, la Fiscalia de Barcelona acusa Borràs de fins a quatre delictes per prevaricació, malversació, frau administratiu i falsedat documental.

La última paraula la tindrà el Tribunal Suprem

En aquest context i donat que la mà dreta de Carles Puigdemont des de la distància és diputada nacional i forma part de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, haurà de ser el Tribunal Suprem qui acabi decidint si existeixen indicis per a seguir amb la investigació per corrupció.

Aquestes acusacions no és la primera vegada que surten a la llum i, de fet, la mateixa Borràs va comparèixer el desembre de l'any passat, quan encara consellera compareixia al Parlament de Catalunya, per negar taxativament cap mena d'irregularitat en l'adjudicació de contractes quan era presidenta de la ILC, entre el 2013 i el 2018. Borràs va considerar «rotundament falses» les informacions que li atribuïen irregularitats i va defensar el «rigor» i ajustament a llei de totes les seves actuacions.

Borràs es va defensar dient que era víctima d'un «linxament públic»

També va lamentar ser víctima d'un «linxament públic». Tanmateix, va defensar que s'havien ajustat a llei fins i tot les adjudicacions que no requerien concurs públic (aleshores, les inferiors a 18.000 euros), incloent-hi tres contractes atorgats al seu excol·laborador a la universitat, Isaías H. F., entre els anys 2016 o 2017.

Tres contractes inferiors als 18.000 euros, que sumats van suposar una despesa de 45.500, que apareixen al Portal de la Transparència de la Generalitat, i que són l'objecte de la investigació judicial. L'exconsellera també va defensar al Parlament la «professionalitat» d'aquest col·laborador. Davant aquesta situació, caldrà esperar per saber quin curs segueix la justícia envers Borràs i, en el cas que considerés provades aquestes irregularitats, podrien suposar la fi de la seva carrera com a política.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari