Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Acusen els presos catalans de mentir respecte a la vaga de fam

Segons alguns mitjans, diverses fonts del centre penitenciari asseguren que els presos en vaga consumeixen batuts nutricionals en secret

Els exconsellers presos han estat acusats de mentir sobre la vaga de fam
Els exconsellers presos han estat acusats de mentir sobre la vaga de fam | Twitter

La polèmica colpeja la presó de Lledoners i crea una ombra de sospita en relació a la vaga de fam  que van iniciar la setmana passada els presos catalans. Alguns mitjans s’han fet ressò de l’existència de suposats enganys per part de Sànchez, Turull, Rull i Forn, que estarien fent una sèrie de trampes per fingir una vaga de fam que en realitat no existiria.

La vaga tindria com a finalitat pressionar ERC

Però les acusacions no es queden aquí, ja que, segons ‘El Español’,  l’objectiu real de la iniciativa no és pressionar el Tribunal Constitucional perquè els deixi en llibertat després de totes les irregularitats comeses, sinó obligar a Junqueras a sotmetre ERC a la Crida de Puigdemont.

A més, la foto dels presos difosa just abans d’iniciar la vaga de fam tindria com a objectiu fer una comparativa entre ‘l’abans’ i ‘el després’, tot i que en realitat els presos no estarien seguint la vaga perquè «metges aliens a la presó» estarien prescrivint diversos preparats nutricionals  per evitar els efectes de la manca d’aliments.

«No estan fent una veritable vaga de fam»

Segons informacions publicades al llarg dels últims dies, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn «no mengen sòlids, però sí que beuen batuts nutricionals que els hi proporcionen metges aliens als serveis sanitaris de la presó».

Almenys, això és el que asseguren fonts suposadament properes als presos catalans, que han prosseguit manifestant que «perdran pes, evidentment, i això els servirà de cara als mitjans de comunicació, però no estan fent una veritable vaga de fam».

Diverses fonts asseguren que la vaga de fam és una manera de sotmetre ERC a la Crida
Diverses fonts asseguren que la vaga de fam és una manera de sotmetre ERC a la Crida | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, ‘El Español’ fa èmfasi en la suposada intenció propagandística que tindria la iniciativa, i que segons ells té com a finalitat exercir pressió sobre ERC per tal que s’uneixin a la Crida per la República. D’aquesta manera, posen en dubte les declaracions del mateix Sànchez, on explicava que el motiu de la vaga era que «el Tribunal Constitucional atura deliberadament els nostres recursos d’empara, i això ens impedeix anar al Tribunal Europeu de Drets Humans».

 

Les fonts asseguren que els presos reben molts privilegis

Però aquesta no és l’única acusació vessada sobre els líders independentistes empresonats. Segons el mitjà citat anteriorment, la fotografia que es va publicar dels presos al pati de Lledoners buscaria fer possible una comparativa entre ‘l’abans’ i ‘el després’ de la vaga de fam dels presos, malgrat que perquè això passés s’hauria de filtrar una altra imatge quan decidissin posar fi a la iniciativa.

A més,  asseguren que la relació entre els presos cada vegada està més deteriorada.  En aquest sentit, i citant un article publicat a ‘El Diari de Girona’, expliquen que Junqueras, Romeva i Cuixart estarien enfrontats a la resta de presos a causa del seu rebuig a la vaga.

I, per si algú no en tenia prou, l’article acaba explicant que  els suposats batuts que ingereixen Sànchez, Turull, Rull i Cuixart no seria l’únic privilegi  del qual gaudirien els exconsellers. Segons apunten, algú hauria allibera’t als presos de l’obligació d’estar al menjador quan la resta dinen i sopen,  així com de col·laborar en les tasques de neteja posteriors. El que no se sap és qui ho ha fet, ja que, tal com apuntava ‘Economía Digital’,  la directora de Lledoners s’estaria plantejant dimitir del seu càrrec precisament per tots els privilegis que reben els exconsellers.