Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb una jaqueta vermella i mascareta amb els colors LGTBI

Colau demana per carta a Sánchez que aturi tots els desnonaments de famílies vulnerables

Colau ha subratllat que, paral·lelament, des de l'Ajuntament han acompanyat totes les mesures de les autoritats sanitàries

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb una jaqueta vermella i mascareta amb els colors LGTBI
L'oposició ha demanat a l'alcaldessa Ada Colau que doni explicacions sobre el tràgic succés al parc de la Ciutadella | cedida

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant que s'aturin tots els desnonaments de famílies vulnerables. En concret, li reclama que ampliï els supòsits de la moratòria actual per incloure les persones en situació més precària, prenent d'exemple la treva hivernal que aplica França. «El que és inacceptable és que les mesures restrictives per motius sanitaris acabin agreujant la situació de la gent vulnerable», ha indicat en la seva missiva, on remarca que entre el 5 i el 23 d'octubre, la unitat antidesnonaments de l'Ajuntament ha rebut avís de 232 desnonaments de persones en situació precària.

«La situació sobrepassa el que podem fer els ajuntaments amb els nostres recursos i competències», ha alertat Colau, que considera «encara més incomprensible» que es mantinguin els desnonaments en un context de gran augment de contagis i de noves restriccions de mobilitat. Colau ha subratllat que des de l'Ajuntament han acompanyat totes les mesures de les autoritats sanitàries, però ara cal que aquestes s'acompanyin de mesures «complementàries de caràcter social».

Colau valora positivament els pressupostos del govern

Paral·lelament, Colau va valorar ahir positivament el projecte de pressupostos presentat pel govern espanyol, especialment pel que fa a la regulació dels lloguers. Va afegir però que des del consistori estaran «vigilants» perquè aquest compromís es faci realitat i no es «cedeixi» a pressions. Colau va afirmar que la regulació dels preus del lloguer és una reclamació des de fa anys a Barcelona i va valorar que «per primer cop es concreta amb un calendari». «No som ingenus, sabem que hi haurà pressions dels sectors immobiliaris que malauradament tenen molta força en el nostre país», ha manifestat. L'alcaldessa va dir que els comptes són «expansius i reforcen l'escut social en plena crisi social i econòmica».

Colau va insistir que vigilaran, juntament amb les entitats i els moviments socials, que la regulació dels lloguers sigui «una realitat en uns mesos». «Aquesta regulació del lloguer és imprescindible perquè els més vulnerables no paguin un altre cop aquesta crisi», va apuntar.