Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, asseguda, en una roda de premsa

Ada Colau considera que Ernest Maragall va tenir «un mal començament» el 26-M

L'alcaldessa de Barcelona considera que el candidat republicà a l'alcaldia «es va precipitar» amb el discurs «independentista» de la nit electoral

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut en una entrevista a 'La Vanguardia' que,  durant la nit electoral del 26-M, va pensar que deixaria de ser alcaldessa perquè va veure que Esquerra Republicana (ERC) havia estat la força més votada. En aquest sentit, ha destacat els seus intents per arribar a un acord d'esquerres a Barcelona, que considera que no van tenir èxit per l'existència de «desconfiances». 

Considera que Maragall va tenir «un mal començament»

«Veig que hi ha un resultat complex, i que  les forces d'esquerra sumen una àmplia majoria», ha explicat Colau, indicant que per això va optar per felicitar Ernest Maragall i instar l'esquerra a arribar a un acord. Ara bé, les negociacions amb el líder republicà no van anar bé.  «Crec que Maragall es va precipitar amb el seu discurs la nit electoral i va fer una lectura molt independentista que no avalaven els resultats», ha insistit Colau, que considera que va ser «un mal començament», que va desembocar en «desconfiança» cap a ella durant les negociacions posteriors.

 

Si bé ha reconegut que, des de la investidura, no s'ha reunit amb el republicà, tret d'alguna salutació en actes on han coincidit, sí que ha insistit que la relació «no s'ha trencat».  «Tots tenim l'obligació de parar les qüestions d'orgull i les diferències passades per mirar cap endavant de forma constructiva», ha advertit.

Demana a Sánchez que accepti un acord «proporcional» amb Unides Podem

Ada Colau també ha reclamat al cap de files del PSOE i candidat a revalidar la presidència de l’estat espanyol, Pedro Sánchez, que accepti un acord «proporcional» amb Unides Podem per formar govern. L'alcaldessa ha presumit del pacte que ha tancat amb el PSC a l’Ajuntament de la capital catalana i ha instat Sánchez a repetir-lo a la Moncloa si es vol assegurar el suport dels morats al debat d’investidura. «Qui té més representació, ha de liderar, però l’acord ha de ser proporcional», ha assegurat, titllant de «temeritat» una eventual repetició d’eleccions.

També et pot interessar...