IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Ada Colau explica per què no es presentarà a les eleccions del 21-D

La coordinadora del partit es reunirà el cap de setmana per acabar de traçar les directrius

Ada Colau no es presentarà com a candidata a les eleccions del 21-D.
Ada Colau no es presentarà com a candidata a les eleccions del 21-D. | CatalunyaDiari.cat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que no es presentarà com a candidata a representar Catalunya en Comú i que el partit polític considera adient la participació d'aquest en les eleccions convocades per Mariano Rajoy i que tindran lloc el pròxim 21 de desembre. Colau ha declarat que les eleccions són «l'única opció que hi ha» per tal de restablir l'autogovern de Catalunya, i que per això s'ha decidit que el partit sí que hi ha de participar. A més, hi ha sobre la taula l'opció de presentar-se conjuntament amb Podem. Colau ha declarat que es presenten a les eleccions, però que hauria estat «molt millor» que les hagués convocat Carles Puigdemont, que és «qui ho ha de fer». 

L'organització política ha tingut una primera reunió executiva d'urgència en la qual han valorat qui seria la persona adequada per a representar el partit i «qui ha rebut més suport ha estat Xavier Domènech»; no obstant això, Colau ha indicat que no es tracta d'una decisió final i que el pròxim cap de setmana es farà una coordinadora general. Respecte les coalicions per presentar-se a les eleccions, Colau considera que hi ha d'haver «aliances el més àmplies possible» i que tant Podem com Catalunya en Comú valoraran si pertoca presentar-se conjuntament el 21-D. Sobre aquestes eleccions, convocades pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, l'alcaldessa ha considerat que «hagués estat molt millor que Puigdemont fos qui convoqués les eleccions», en una entrevista realitzada al programa 'Els Matins' de TV3. A més, creu que s'ha de sortir d'aquesta situació d'«excepcionalitat» i que cal «restablir la normalitat institucional i l'autogovern». 


Colau ha denominat la situació política, social i econòmica actual com «el pitjor dels escenaris» i ha mostrat el seu rebuig en vers la intervenció institucional a causa de l'aplicació de l'article 155. L'alcaldessa de Barcelona també ha criticat que després d'un «gest tan fort» com és fer una declaració unilateral d'independència, no «s'hagi succeït cap altra cosa» i que sembla que no hi hagi cap pla, ja que no s'ha «signat cap decret, no hi ha hagut cap declaració, no hi ha hagut cap altra conseqüència» i que el Govern «no ha donat cap explicació», cosa que genera «incertesa i perplexitat» a la població. A més, Colau també ha defensat que «la immensa majoria vol un referèndum acordat». 


Comentaris

envia el comentari