rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Ada Colau perd la qüestió de confiança

La decisió s'ha pres al ple celebrat aquest divendres 2 de febrer
Pablo Iglesias i Ada Colau | CatalunyaDiari.cat

 

Ada Colau ha perdut la qüestio de confiança en el ple celebrat aquest divendres, 2 de febrer. L'alcaldessa de Barcelona s’ha quedat totalment al marge —al costat del seu equip de govern— en una qüestió de confiança que ja es presumia dificultosa després de perdre el suport de Jaume Collboni, líder socialista.

La votació, així mateix, s'ha dut a terme aquest matí i, tot i l'abstenció del PDECat, la cara visible de Barcelona En Comú Podem no ha pogut aprovar els pressupostos. 

 

PSC, Cs, PP, la CUP, deixen en fora de joc a Colau

PSC, Cs, PP, la CUP i un regidor no adscrit del partit Demòcrates de Catalunya, Gerard Ardanuy, han deixat deixar 'en res' els pressupostos que volia aprovar avui l'alcaldessa de la ciutat comtal.

 

La votació, de fet, ha estat nominal i ha rebut 30 vots en contra i 11 a favor (els de Barcelona en Comú Podem). Per això mateix, la reforma no ha estat aprovada i s'haurà d'esperar a nous escenaris i reunions per tramitar la següent fase. 

 

Pla conjunt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de Jaume Collboni, Xavier Trias, Alfred Bosch, i Maria Rovira. | CatalunyaDiari.cat

 

La mala relació amb Collboni, definitiva

La mala relació existent entre Ada Colau i el seu exsoci al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat definitiu per a la negació dels comptes a Podem. El líder socialista a Barcelona s'ha mostrat sempre molt crític amb el pacte entre l'alcaldessa i Xavier Trias, del PDeCAT, i hauria anunciat que votarà en contra de la resolució dels pressupostos. 

 

«La ciutat de Barcelona tindrà pressupostos en un mandat que acaba amb una feblesa del govern buscada per Colau», va afirmar el socialista Collboni a finals de gener d'aquest 2018.

 

D'altra banda, aquest va explicar no comprendre «la claudicació» de l'alcaldessa Ada Colau per buscar acords amb exconvergents, com Trias, i republicans, com Bosch.

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris