Ada Colau i els Comuns perden suports a pocs mesos de les eleccions

Preocupació en l'entorn de l'actual alcaldessa. Una nova enquesta l'allunya encara més d'Ernest Maragall

Ada Colau té complicat revalidar la victòria a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Núvols negres sobre els Comuns. Manquen dos mesos per les eleccions generals i tres per les municipals i Ada Colau va perdent llençols a cada bugada. Ara fa uns dies veia com no podia aprovar el projecte d'una funerària pública per no comptar amb els suports necessaris i aquesta mateixa setmana Elisenda Alemany, número dos de la seva candidatura al Parlament de Catalunya, anunciava que deixava el partit per fundar el corrent 'Sobiranistes', que ja negocia per anar amb ERC a les eleccions.

Marxa Xavier Domènec, comença la fuga als Comuns

Tot comença a mitjans de 2018, quan Xavier Domènech, cara visible dels Comuns al Parlament de Catalunya, anuncia de manera sorprenent que deixa la política. Domènech era la crossa entre el sector sobiranista i el més espanyolista del partit de Colau. Sense ella, Elisenda Alemany es queda sola al Parlament i és apartada com a portaveu per ser crítica amb Ada Colau.  Ara, Alemany ha deixat el partit i tot fa preveure que donarà suport a les candidatures d'ERC.

Un altre és Joan Josep Nuet, conegut per ser membre de l'anterior Mesa i el gran líder de l'esquerra alternativa dels Comuns. Pel que expliquen diversos mitjans, també estaria a punt de deixar de donar suport als Comuns i buscaria també una aliança amb Esquerra, com de fet ja ha anunciat de manera formal.

De moment, Ada Colau encara no té candidat pels Comuns a les eleccions Generals. Sembla que podrien ser Gerardo Pisarello o Jaume Asens, però de moment no hi ha res. 

Una nova enquesta allunya Colau de l'alcaldia

El diari Crónica Global publicava aquest dissabte una nova enquesta electoral de Barcelona. L'enquesta del mitjà, molt allunyat ideològicament de l'independentisme, dona una victòria clara a Ernest Maragall i ERC, amb 12 regidors. 

Colau quedaria segona amb 9, fet que l'allunyaria de l'alcaldia. EL PSC escalaria fins al tercer lloc amb 6 regidors, mentre que Manuel Valls seria el gran derrotat amb 5. El PdECat es quedaria amb 5, mentre que la CUP n'obtindria 3. El PP quedaria fora de l'Ajuntament de Barcelona. 

Cap de setmana, doncs, complicat per Colau, que veu com s'allunya de la victòria electoral a Barcelona i com perd membres de la seva coalició, que a sobre donarien suport al que sembla que serà el seu gran rival electoral: ERC.


Comentaris

envia el comentari