Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau en roda de premsa. 2 de juny de 2020.

Ada Colau reclama que Barcelona passi a la fase 3 «quan abans millor»

L'alcaldessa celebra que Quim Torra hagi canviat d'opinió

Ada Colau en roda de premsa. 2 de juny de 2020.
Ada Colau demana que Barcelona passi a fase 3 | ACN

L'alcaldessa  de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al Govern que Barcelona passi a fase 3 com abans millor i ha apuntat que veu «problemàtic» que el canvi de fase coincideixi amb Sant Joan.

En una entrevista a Rac 1, Colau ha argumentat que les dades a la capital catalana són positives i equiparables a altres territoris en fase 3. A més, ha assenyalat que en la recta final de la desescalada es van perdent els matisos i «la gent ja no sap si està en fase 2 o 3».

En aquest context, l'alcaldessa ha celebrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi «canviat d'opinió» i ara el Govern tingui previst demanar-ho per als pròxims dies. «És de sentit comú, no crec que hi hagi polèmica política en això», ha afegit.

Trilla creu que Barcelona i Lleida podran passar a la fase 3 durant aquesta setmana

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que és «raonable» esperar els 14 dies per passar d'una fase a altra però ha previst que el Ministeri de Sanitat aprovi que Barcelona i la seva àrea metropolitana i Lleida passin a fase 3 abans si les dades epidemiològiques ho avalen.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha alertat també sobre el «risc claríssim» d'aglomeracions a les platges i ha considerat «bastant trist» que s'hagin de tancar accessos o plantejar-se multar perquè la gent no respecta les mesures de seguretat.

D'altra banda, ha afirmat que l'obertura de fronteres suposa un «risc més alt» de contagi perquè hi haurà més gent però «similarment igual» a la que hi ha passejant per Catalunya: en aquest sentit, ha afirmat que  si els turistes que arriben a Catalunya respecten les  mesures de seguretat aquest risc serà «equivalent» al que ja hi ha actualment.

A més a més, també s'ha mostrat partidari a  reforçar la campanya de la grip comuna aquesta tardor per tal de «prevenir ingressos». El doctor ha afirmat que seria positiu que hi hagués més vacunació de la grip «per ajudar a tenir una tardor més tranquil·la».