Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau en una compareixença des de l'Ajuntament de Barcelona

Colau s'enfronta al seu particular dia D: declara avui davant del jutge

L'alcaldessa de Barcelona declara aquest divendres com imputada per la concessió de subvencions irregulars

Ada Colau s'enfronta al seu particular dia D. Per sobre de tot té una premissa: evitar la fotografia de la declaració com a imputada. L'alcaldessa de Barcelona declara aquest divendres, 4 de març, a partir de les 10.30 hores com a investigada per 5 presumptes delictes relacionats amb subvencions a entitats afins

La declaració és a porta tancada i Ada Colau pretén reduir-ho a la mínima expressió. En altres paraules: que no quedi cap rastre del seu pas per la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Segons 'TOT Barcelona', just després de comparèixer, Colau tornarà l'Ajuntament de Barcelona, on sí que respondrà als periodistes. Més tard, al migdia, l'alcaldessa té previst fer una altra declaració. 

La defensa d'Ada Colau no veu cap indici de delicte ni d'irregularitat administrativa en l'atorgament de subvencions a entitats socials i confia en l'arxivament de les actuacions iniciades arran de la querella presentada per l'associació Transparencia y Calidad Democrática. 

Una causa per suposades subvencions irregulars

La causa es va obrir arran d'una querella de l'associació Transparencia y Calidad Democrática per suposades subvencions irregulars a entitats afins als 'comuns' i a la mateixa Colau com la PAH, l'Observatori DESC, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyeria Sense Fronteres. L'associació querellant acusa Colau dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris i frau.

Colau diu estar tranquil·la

El mateix dia que Colau ha de declarar al jutjat en qualitat d'investigada, l'advocat Àlex Solà, membre de l'equip de defensa, assegura en declaracions als mitjans que l'alcaldessa «té tranquil·litat i ganes d'explicar al jutjat la realitat». 

A més, subratlla que el jutge ja disposa de diversos informes fets des dels serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament de Barcelona sobre el funcionament de les subvencions. 

Confien que el jutge arxivi la causa

Segons ell, és qüestió de temps que el jutge arribi a la mateixa conclusió que la fiscalia, en aquest cas amb la querella, i arxivi les actuacions. 
El lletrat recorda que la fiscalia ja va arxivar una denúncia pels mateixos fets que es recullen en la querella i veu «mala fe processal» perquè els querellants ometen aquesta informació al jutjat. «Fan servir el mateix: pintar uns fets fora de context per aconseguir que el jutjat obri diligències i comenci a investigar», comenta.