IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Adrià Alemany, el marit d'Ada Colau, va treballar sis anys al Barça abans d'entrar a la política

És considerat un dels «homes forts» del partit que dirigeix l'Ajuntament de Barcelona

Adrià Alemany, el desconegut marit d'Ada Colau
Adrià Alemany, el desconegut marit d'Ada Colau | Cedida

Luca Alemany Colau és el fill de tres anys que uneix a Adrià i Ada. L'un és constant col·laborador de Barcelona en Comú, la sorprenent coalició vencedora en les últimes eleccions municipals. L'altra, és primera alcaldessa que ha representat a la capital catalana. De la segona tot n'hem sentit a parlar, però d'Adrià Alemany, la informació ha estat molt més limitada fins al moment.

Tornada a Barcelona

Adrià Alemany, de 39 anys, va estudiar la llicenciatura d'Economia a la Universitat Pompeu Fabra i el màster en Relacions Internacionals i Integració Europea a l'Institut Universitari d'Estudis Europeus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d'això, el 2003, va decidir marxar a Irlanda, on buscaria perfeccionar el seu anglès.

Tres anys després, el 2006 i amb 27 anys, Alemany va decidir tornar a Barcelona, després d'haver-se desenvolupat a les illes britàniques com a cambrer i comercial en una empresa de lloguer de cotxes. Amb l'anglès totalment adquirit, va començar el seu desenvolupament professional a la capital catalana, on s'ha instal·lat fins a l'actualitat.

Ada Colau
Ada Colau | Cedida

 

Lluita per un habitatge digne

En ple creixement de la bombolla immobiliària i en un context on el missatge general convidava a hipotecar-se, Alemany era conscient que la seva solvència econòmica no li permetia optar per cap de les dues alternatives, pel que va començar a buscar altres opcions. Va ser llavors quan va unir-se als grups que lluitaven per oferir un habitatge digne, els quals s'expandien a Barcelona, Madrid i altres grans ciutats del país.

Després d'unir-se a 'V de Vivenda' moviment que combatia el lema «compra't un pis» amb el «no tindràs casa en la puta vida», Alemany va començar a ser un assidu a les manifestacions i actes de protesta que es desenvolupaven per lluitar pels drets socials. Va ser llavors, durant els estudis que va iniciar per comprendre la forma d'actuar del món de l'habitatge, dels bancs, de les hipoteques i de la llei Boyer, quan va conèixer a Ada Colau.

El grup reivindicatiu es va fer famós un cop van crear 'Supervivienda', una espècia de superheroi, de color negre i groc, el qual es va difondre durant el 2007. Els mítings dels candidats de l'alcaldia de Barcelona van patir les seves interrupcions un cop començaven les seves propostes per millorar el sector de l'habitatge, quelcom que va complicar el desenvolupament dels discursos.

Tant Colau com Alemany van ser, en diverses ocasions, els encarregats d'anar sota l'antifaç. En paraules del marit de l'alcaldessa, va reconèixer que «ens informaven abans que el candidat anés a parlar de l'habitatge i aprofitàvem l'ocasió. No rebentàvem cap míting, només els interrompíem», demostrant així l'estratègia que utilitzaven per reivindicar-se.

Pablo Iglesia i Ada Colau
Pablo Iglesia i Ada Colau | Cedida

 

Les facilitats per entrar a la política

Una vegada Barcelona en Comú va assolir més èxit de l'esperat durant les últimes eleccions municipals, permetent a Ada Colau convertir-se en la primera alcaldessa de la ciutat, molts van considerar que la introducció d'Alemany al partit va venir directament relacionada per la posició de la seva dona. Per això, no van dubtar al criticar l'ascens del polític.

Després de deixar una feina de sis anys al FC Barcelona, Alemany es va convertir en un «home fort» per l'Ajuntament de la capital, el qual s'encarrega de desenvolupar informes analítics i estudis estadístics que serveixen per revelar dades de la situació social. Això ha fet que molts qüestionin la seva rellevància dins de l'organisme, considerant que hi ha arribat per estar relacionat amb Ada Colau.

«Juguem amb l'ambigüitat. Que si estic dins de l'Ajuntament, que si sóc fora. Estava preparat per les crítiques raonades, però no per l'ambigüitat», va explicar en una ocasió Alemany, sorprès per les teories que apareixien sobre ell. A més, va assegurar que «en la decisió de BComú de contractar-me, no va intervenir l'Ada», per després afegir que «sóc conscient que em miren amb lupa i que no serà fàcil, però em pregunto si he de deixar de fer política per ser marit de qui sóc».


Comentaris

envia el comentari