L’Advocacia de l’Estat demana que s’imputin votants de l’1-O

Conjuntament amb el Sindicat Professional de Policia s’ha presentat un recurs denunciant les actuacions de la ciutadania

L'Advocacia de l'Estat presenta un recurs contra alguns votants de l'1-O per no permetre als agents fer la seva feina | CatalunyaDiari.cat

L’Advocacia de l’Estat ha presentat un recurs al jutjat de Barcelona que investiga les càrregues policials reclamant que s’imputin votants de l’1-O, segons ha explicat ‘eldiario.es’. L’Advocacia argumenta que es van comportar com una «massa tumultuària». En el recurs, que se suma al presentat pel Sindicat Professional de Policia, es demana que s’investiguin a 36 votants ferits en quatre col·legis que van denunciar a la Policia.

També s’acusa alguns votants d’«organitzadors de la resistència», se’ls relaciona amb els CDR i es demana que siguin identificats per concentrar-se davant dels col·legis electorals. L’advocacia de l’estat argumenta que els ciutadans ja sabien que el referèndum estava prohibit, tal com va dictar el Tribunal Constitucional, pel que la seva acció va impedir, amb coneixement de causa, que els agents poguessin requisar urnes i paperetes. A més, en el recurs s’exemplifiquen els fets dient que els votants «s’amunteguessin» a les portes dels col·legis.

L’advocat de l’Estat ha senyalat que el cant de ‘votarem, votarem’ que la gent entonava durant l’1-O es prova que eren conscients que la policia tractava d’impedir una votació il·legal i ells estaven resistint-se a què els agents fessin la seva feina de retirar les urnes.

Respostes a les acusacions

En contra de la dedició de l’Advocacia de l’Estat, l’Ajuntament de Barcelona, personat com acusació popular, ha refusat aquesta reclamació al considerar que en les imatges del succeït només s’observa una «actitud passiva» dels votants. Per una altra part, la fiscalia també s’ha mostrat en contra d’aquesta decisió perquè considera que el fet d’estar present en un lloc «no permet inferir l’existència d’indici algun de la seva participació en un delicte de resistència o desobediència a l’autoritat».

El president Quim Torra ha substituït el llaç groc per un de blanc amb un traç vermell
Finalment, la Fiscalia presentarà una Querella contra el president Quim Torra | CatalunyaDiari.cat

 

La Fiscalia es querella contra el president Quim Torra pels llaços grocs

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar ahir una querella per desobediència contra el president Quim Torra, per no complir els terminis marcats per la Junta Electoral central (JEC) per retirar els símbols independentistes del Palau de la Generalitat. 

La decisió ve marcada per María José Segarra, la fiscal general de l'estat, que el passat divendres va ordenar a l'òrgan judicial que es querellés contra el President de la Generalitat tan bon punt haguessin recollit tota la informació en relació a les actuacions dutes a terme per l'executiu català, amb Torra al capdavant.


Comentaris

envia el comentari