Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras

L'Advocacia General de l'Estat rebutja considerar la immunitat de Junqueras

L'advocat de l'Estat ha canviat de parer després de la investidura fructuosa de Sánchez

Oriol Junqueras
L'Advocacia General de l'Estat retira el seu suport a Junqueras | CatalunyaDiari.cat

L'Advocacia General de l'Estat ha presentat una petició d'intervenció al Tribunal General de la Unió Europea per contrarestar un recurs de la defensa d'Oriol Junqueras, amb què l'exvicepresident pretén assolir el reconeixement de la seva immunitat i evitar la condemna del procés per sedició  i malversació.

Així mateix, l'Advocacia de l'Estat es posiciona en favor de l'actuació del president del Parlament Europeu, David Sassoli, que va rebutjar adoptar mesures urgents amb la intenció de preservar la immunitat de l'exidirigent del Govern català com a eurodiputat, càrrec que va adoptar en les eleccions del maig del 2019.

Un privilegi no concedible en coincidir amb judici

L'Advocacia al·lega que la immunitat dels parlamentaris espanyols es regeix pel Dret Nacional i, a més, no és aplicable quan ja s'ha obert la  vista oral d'un judici contra l'aforat. Aquest és el cas de Junqueras, que va ser escollit membre del Parlament Europeu després de concloure el procés judicial, que només necessitava resoldre's en sentència.

L'exvicepresident, per la seva banda, ha intentat en nombroses ocasions que Sassoli consolidi la seva immunitat europarlamentària. La primera vegada que ho va demanar va ser el passat 4 de juliol del 2019 i el president del Parlament Europeu va rebutjar-ho un mes després. Al novembre, Junqueras va presentar un recurs que el TJUE  encara ha de resoldre.

També et pot interessar...