IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’advocat de Junqueras demana l’escrit de la Fiscalia a la premsa

«Companys de la premsa, si us plau, passeu als advocats l’escrit d’acusació del Fiscal», ha demanat Andreu Van den Eynde

Andreu Van den Eynde, l'advocat de Junqueras, ha demanat l'escrit de la Fiscalia a la premsa
Andreu Van den Eynde, l'advocat de Junqueras, ha demanat l'escrit de la Fiscalia a la premsa | Europa Press

Els advocats dels presos sobiranistes encara no tenen l’escrit de l’acusació del Fiscal, però la premsa sí. Andreu Van den Eynde, advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha realitzat una insòlita petició a través de les xarxes socials on ha demanat a la premsa si podien enviar-li l’escrit de l’acusació perquè ell no el rebrà de part del Tribunal Suprem fins d’aquí a tres dies.

«Companys de la premsa, si us plau, passeu als advocats l’escrit d’acusació del Fiscal contra els nostres clients ràpidament perquè així després puguem valorar-lo, nosaltres és possible que no el rebem del Tribunal fins d’aquí a 3 dies. Gràcies», d’aquesta manera l’advocat de Junqueras ha denunciat que la premsa rebi abans tota la documentació que els mateixos advocats dels líders independentistes.

La premsa li ha enviat l’escrit abans que el Tribunal

Durant el matí d’aquest divendres 2 de novembre, la Fiscalia ha presentat les peticions d’acusacions pels líders independentistes i les ha registrades a l’Audiència Nacional i al Tribunal Suprem. A continuació els escrits de les acusacions han estat enviats als mitjans de comunicació, però no als lletrats que defensen els acusats. És per aquesta raó que la petició tan inusual d’Andreu Van den Eynde a través de les xarxes socials ha tingut la resposta esperada, ja que  diversos periodistes han accedit a la seva demanda i li han passat el comunicat de la Fiscalia.

La Fiscalia demana 25 anys de presó per Oriol Junqueras
La Fiscalia demana 25 anys de presó per Oriol Junqueras | CatalunyaDiari.cat

És més, el lletrat que porta la defensa de Junqueras i Romeva ha demanat a la cadena de ràdio RAC1 endarrerir l’entrevista que tenia programada concedir pel programa especial d’‘El món a RAC1’ i l’única raó és per la falta de temps. Ara Van den Eynde ha de llegir en detall l’escrit de l’acusació per tal de poder analitzar-lo durant el programa de ràdio.

Durant l’entrevista amb Jordi Basté, presentador d’‘El món a RAC1’, precisament ha denunciat que és molt habitual aquesta dinàmica on la premsa aconsegueix la documentació abans que els advocats defensors: «Jo no he rebut mai res abans que la premsa en tot el procediment».

Demanen 25 anys per Oriol Junqueras

La Fiscalia ha demanat 25 anys de presó per a Oriol Junqueras i entre 16 i 18 anys per la resta de polítics processats. Per la seva part, Andreu Van den Eynde ha admès que tant el seu client com ell s’esperaven una acusació d’aquest estil: «Junqueras ja s’ho pensava, primer perquè ja s’anava dient i coent als mitjans. L’estratègia de la Fiscalia és mantenir aquesta forquilla molt oberta. Volen mantenir aquesta pressió».

Finalment, l’advocat de Junqueras i Romeva ha denunciat també que «no han volgut entrar en terrenys de racionalitat», que «ara els surt a compte tot aquest debat», ja que «els convé fer aquest moviment» i realment tot plegat «forma part d’un element totalment estratègic i polític».


Comentaris

envia el comentari