CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Dissabte de sol i núvols a l’espera de nous xàfecs a partir de la nit

L'advocat de Junqueras i Romeva veu «surrealista» acusar-los de saber que els gravaven

Ha assegurat que el vídeo de la presó d'Estremera va suposar un «drama» per les famílies dels polítics
Oriol Junqueras en una imatge del vídeo, donant una classe d'història a la presó d'Estremera | Ara

 

L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha mostrat ja la seva disconformitat sobre l’acusació feta des d’Estremera sobre els seus clients. Ha assegurat que dir que els dos polítics i Joaquim Forn sabien que els gravaven, quan van sortir a la llum imatges dels tres a la presó, és «esperpèntic» i «surrealista».

 

Així ho ha dit en declaracions a RAC1. Les seves paraules les argumenta afirmant que la persona que va gravar el vídeo ha estat ja denunciada, de fet, segons diu, la denuncia ja es va fer abans que les imatges es filtressin.

L'advocat de Junqueras i Romeva nega que sabessin que els gravaven

Segons l'advocat, les imatges que es van difondre dels presos han suposat un «drama» en les famílies dels polítics. «Romeva gairebé arrenca els barrots d'una mossegada», ha arribat a afirmar Van den Eynde. I és que per ell no té cap sentit dir que sabien que els gravaven, o fins i tot que ells mateixos ho van impulsar.

 

Per això, sobre l'informe fet des d'Estremera assegura l'advocat que «la cara que té és infinita». Un informe en el qual es deia que «la percepció de la direcció és que els interns són coneixedors en tot moment que estan sent gravats». A més, s'explicava que si es considerava això, era perquè les seves actituds no eren «naturals», a més, acusaven Junqueras d'haver fet una classe «simulada», ja que, segons la direcció «no es va autoritzar aquella activitat».

 

Captura del vídeo on es pot veure Joaquim Forn al pati de la presó | Ara

 

Sobre la persona que hauria fet la gravació, Andreu Van den Eynde ho té molt clar. Assegura que tothom sap qui és i que molt probablement el culpable ja estigui al seu país, la República Dominicana. De fet, ja es va dir que el possible autor del vídeo seria un pres de confiança d'Estremera que ara ha desaparegut després de no presentar-se a presó en acabar un permís el dia 3 de juny.

Els familiars dels polítics catalans, acusats d'haver introduït una càmera

El mateix informe d'Estremera obria la possibilitat que les famílies de Romeva, Junqueras i Forn fossin les persones que haguessin introduït un aparell de gravació a la presó. Se'ls acusava d'haver pogut col·laborar amb la gravació, en aquest sentit.

 

«Junqueras, Romeva i Forn han celebrat nombroses comunicacions sense la separació de barreres físiques, amb contacte directe amb els seus interlocutors, família, lletrats i autoritats. És per això que tampoc es podria descartar com a mitjà d'entrada a l'establiment del dispositiu utilitzat per prendre les imatges publicades», es va dir. La dona de Joaquim Forn, però, ja va assegurar que «és molt greu que pugui sortir un vídeo així d’un lloc que està prohibit. Ho trobo indignant i al·lucinant».