Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aamer Anwar Advocat Clara Ponsatí

L'advocat de Ponsatí apunta a una «pressió entre bastidors» per part del govern espanyol al Parlament Europeu

Aamer Anwar creu que s'hauria pogut donar un permís al líder d'ERC perquè pogués assistir al ple de l'Eurocambra

L'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha acusat el govern espanyol de fer «pressió entre bastidors» al Parlament europeu i en concret als seus serveis jurídics per acabar variant la seva posició respecte a la immunitat de Junqueras com a eurodiputat

En una entrevista al 'FAQs', Anwar ha culpat del canvi de postura de la cambra al govern espanyol, a diversos eurodiputats del país i a l'exministre i ara cap de la Diplomàcia Europea, Josep Borrell, a qui ha retret la «poca diplomàcia» amb Catalunya. Per a l'advocat, el president espanyol, Pedro Sánchez, es troba en una posició «molt dèbil» en aquest conflicte i la «imatge» de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras junts a l'Eurocambra «el debilitaria més».

Obrir les presons, com a mínim en el cas de Junqueras

En ser preguntat sobre si s'haurien d'obrir les presons catalanes perquè surtin els presos, Anwar ha assegurat que s'hauria d'haver fet, com a mínim en el cas de Junqueras, perquè pogués assistir al ple del Parlament europeu. Per a l'advocat una via hauria pogut ser donar-li un permís penitenciari i ha insistit que no hi ha «cap problema legal», encara que ha admès que en el cas de Catalunya «sempre hi ha conseqüències».

Pel que fa a la decisió del Suprem, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i l'Eurocambra sobre la inhabilitació de Junqueras, Anwar s'ha mostrat sorprès  que se'l deixés presentar a les eleccions però després no se li deixi prendre l'acta de diputat. «Aquesta democràcia és una farsa, només és democràcia en el nom», ha sentenciat. L'advocat ha negat que la decisió tingui «perspectiva jurídica» i ho ha titllat de «decisió vergonyosa».

També et pot interessar...