L’advocat de Puigdemont demana que la querella popular contra Llarena no es presenti

Així ho ha fet saber mitjançant el seu compte personal de Twitter

Imatge de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas.
Imatge de l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas. | Cedida

Jaume Alonso Cuevillas, l’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, va fer una crida ahir al vespre per tal que la querella popular que estan preparant més de 2.000 denunciants contra el jutge Pablo Llarena finament no segueixi endavant.

El magistrat ho ha demanat diverses vegades públicament, si bé és veritat que no s’ha justificat del tot aquesta sol·licitud. Cuevillas, doncs, ha escrit una sèrie de tuits on explica que «des de les defenses» es demana que no es presenti. Una demanda que inclou també la resta d’encausats pel procés de l’1-O.

El fet que Cuevillas no hagi donat cap més detall sobre els motius que l’han portat a fer aquestes publicacions, ha fet que alguns usuaris li responguessin el fil de la conversa mostrant el seu desconcert o, fins i tot, descontent. I el jurista, per la seva banda, ha contestat en un to que no resulta massa amigable. «Us hem demanat que espereu. Tant costa entendre-ho?» clamava Jaume Alonso Cuevillas. 

Puigdemont es querella contra Llarena junt amb la resta d’exconsellers de Bèlgica

Potser un dels motius de més pes que ha acabat desembocant en la petició de Cuevillas és la notícia que es va conèixer el passat dimarts 5 de juny, segons la qual Carles Puigdemont i els exconsellers de Bèlgica s’han querellat contra el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Tal com va explicar l'exconseller de Salut, Toni Comín, les querelles es van presentar davant la justícia belga i l'espanyola. Entre les demandes presentades, n’hi ha una de civil contra el jutge Llarena.

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu   | Cedida

 

Comín ho va justificar dient que «vulnera el nostre dret a un procés judicial equitatiu i el nostre dret a la presumpció d'innocència» i que «es posa de manifest que se'ns persegueix per les nostres idees polítiques».

El resultat d’aquesta querella es va fer de domini públic pocs minuts després de la compareixença pública de Comín. I és que Christophe Marchand, advocat dels exconsellers, anunciava que el tribunal belga havia citat Pablo Llarena perquè es presentés a declarar el propvinent 4 de setembre.


Comentaris

envia el comentari