Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu advocat Xavier Melero

L'advocat Xavier Melero, sobre el judici del procés: «Sí, tinc esperances que surtin»

Melero considera que «és impossible» que la sentència estigui abans de l'octubre

Imatge arxiu advocat Xavier Melero
Imatge arxiu advocat Xavier Melero | CEDIDA

 

L'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha parlat sobre l'evolució del judici del procés que s'està celebrant al Tribunal Suprem en una entrevista concedida a 'El món a RAC1' aquest matí. En ella, Melero ha posat data final al judici: «A la segona setmana de juny, ja estem llestos. D'aquí a un mes mal comptat ja estarà vist per sentència». No obstant això, ha assegurat que «és impossible» que la sentència estigui llesta abans de l'octubre

«Estem acabant la prova testifical.  Tot el que havíem de veure ja ho hem vist» ha explicat Melero i ha afegit que no creu que falti res més. El següent pas al judici és la prova documental. És a dir, dels milers de documents que formen la causa, s'ha de triar i dir al Tribunal quins són aquells «que volem que es miri de forma especial» ha indicat.

Optimista amb la sentència

L'advocat ha explicat que va intentar dur a terme  una «negociació clandestina» amb el fiscal per tal d'evitar la participació de policies i ciutadans però no ho va aconseguir: «Som on érem. De novetats, molt poques, al judici. És per això que declara que és «optimista respecte a la sentència» i ha afegit que el transcurs del judici ha anat bé per les defenses perquè «la versió exculpatòria no ha estat desvirtuada».

Melero que el seu pronòstic és que els presos surtin: «Sí, tinc esperances que, quan acabi el judici, surtin». Per a dir-ho es basa en el fet que l'únic argument que hi ha és el risc de fugida en ple judici però un cop aquest acabi, l'argument desapareix. 

Imatge arxiu Xavier Melero
 «La millor de les sentències possibles contemplarà greus desobediències al Tribunal Constitucional» | CEDIDA

 

«Descarto la rebel·lió»

Amb tot el que s'ha presentat al llarg del que portem de judici, Melero ha manifestat que descarta la rebel·lió perquè «la veig impossible». En aquesta línia també ha dit que  no contempla la sedició  quelcom que l'advocacia de l'Estat veu de forma «claríssima» perquè els ciutadans van impedir que la policia pogués accedir als centres on es votava. «Però això sovint col·lideix amb el dret a manifestació. Cal que s’apliqui molt restrictivament».

Melero ha insistit que també descarta el delicte de conspiració perquè la violència a què es fa referència al judici «és insignificant» i que encara que es mostraran vídeos «falten les imatges de 2.000 centres» per tant, «no serveix per fonamentar la crisi d'Estat que suposa el delicte». Amb això, l'advocat parla d'una «discussió de temptatives» perquè en un principi es volia destinar diners públics al referèndum però algú va desistir i «va posar els mecanismes administratius al servei de la Generalitat perquè no passés».

Per tant, l'advocat de Forn considera que la millor de les sentències possibles «contemplarà greus desobediències al Tribunal Constitucional». Aquesta suposaria que els encausats estarien al voltant dels 2 anys d’inhabilitació a partir de la sentència.