Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Arrimadas

Afiliats de Ciutadans critiquen Arrimadas per buscar el 'tamayazo'

Hi ha hagut crítiques a la portaveu parlamentària de la formació en xats interns del partit

Arrimadas
La portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha rebut crítiques severes. | CatalunyaDiari.cat

Ciutadans ja no és el bloc sense fissures que era mesos enrere. El terrabastall electoral del passat 10 de novembre va reduir la seva representació al Congrés de 57 a 10 diputats, va provocar la dimissió del seu líder, Albert Rivera, i ha obert escletxes en un partit que era una autèntica pinya amb la marxa de diversos dels seus pesos pesants en les darreres setmanes.

Arrimadas apel·lava al 'tamayazo' per evitar la investidura de Sánchez

Però el malestar a la formació no s'acaba aquí i té, de fet, un capítol d'allò més recent. El passat diumenge, 5 de gener, després de la primera votació en la sessió d'investidura de Pedro Sánchez, la portaveu parlamentària de Ciutadans a la Cambra Baixa i probablement única candidata a la presidència del partit al congrés del partit del març, Inés Arrimadas, no dubtava a apel·lar al 'tamayazo' per evitar que el candidat socialista fos president.

Arrimadas, des del faristol, però també des dels passadissos de la cambra, va dirigir-se a algun «valent» que contradigués la decisió presa per Ferraz. La portaveu de la formació va arribar a trucar a diversos barons socialistes per provocar una rebel·lió interna. Tot plegat, intents de capgirar la investidura de Sánchez que, finalment, no van prosperar.

Missatges crítics contra l'actitud d'Arrimadas

Però no tan sols això: les darreres intencions d'Arrimadas se li han girat en contra. La mateixa portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats ha vist en les darreres hores com les seves apel·lacions al 'tamayazo' no queien gens bé a les files de la seva pròpia formació. «Una pregunta... ara apel·lem al fet que socialistes trenquin la disciplina de vot. Què hauria passat en l'anterior legislatura si molts diputats de C's haguessin votat Sánchez perquè no depengués dels independentistes? Albert i companyia, els haguessin aplaudit o expulsat i atacat a mort? Hi ha, en molts casos, molt poca coherència en les nostres files...», versa un dels missatges d'un militant en un xat intern de la formació que ha desvelat 'El Plural'.

N'hi ha més, però. «Coherència zero. Encara algun company de viatge de Rivera dona la culpa del que passat als crítics, ells no volen assumir res», «els que tenen la paella pel cmànec són els partits, per desgràcia, i en això C's és el pitjor» o  «només es defensen les normes que li convenen a cadascú», són alguns dels missatges de malestar de la militància del partit. Les aigües estan d'allò més revolucionades a les files de Ciutadans.

També et pot interessar...