IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Agents dels Mossos temen que Trapero els identifiqui i siguin sancionats per eludir el seu treball durant l'1-O

L'Audiència Nacional estudia 41 vídeos que podrien mostrar la conducta passiva d'alguns agents dels Mossos l'1 d'octubre

El mayor de los Mossos d'Esquadra, Josep Lluis Trapero
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluis Trapero| Cedida

La declaració de Josep Lluis Trapero a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició ha generat, segons informa el diari 'ABC', divisió entre alguns agents dels Mossos d'Esquadra. Els que es mostren a favor de la independència a Catalunya temen que la difícil posició de Trapero davant la justícia el faci cedir i identificar a aquells que estan sent investigats per la seva «conducta passiva» l'1 d'octubre. La Direcció general de la Policia a Catalunya, encapçalada per Pere Soler, ha ordenat a la Divisió d'Assumptes Interns dels Mossos que obri una recerca per «determinar conductes individuals» d'alguns agents durant el referèndum i determinar si van incomplir les seves obligacions.

Per a alguns sectors a Catalunya, el cos policial autonòmic va eludir la responsabilitat d'evitar el referèndum i van mostrar una actitud massa passiva. Aquesta recerca també busca esclarir les actuacions d'alguns Mossos d'Esquadra que podrien haver arribat a encarar-se amb agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Les sancions imposades podrien anar des dels 16 dies fins als 6 anys de suspensió d'ocupació i sou, en funció de la gravetat de cada cas.

Agentes de los Mossos durante una de las protestas en Cataluña
Agents dels Mossos durant una de les protestes a Catalunya | Cedida

 

Segons una reunió recent a Barcelona, fonts dels Mossos asseguren que les ordres de Trapero eren actuar amb proporcionalitat i preservar la convivència ciutadana. Ara la inquietud s'ha instaurat en el cos policial i alguns agents a favor de la independència temen que el major canviï de posició i identifiqui a «tots i cadascun» dels agents que apareixen en els enregistraments que té en possessió l'Audiència Nacional. Es tracta de 41 vídeos en els quals es pot veure a Mossos d'Esquadra mantenint «conductes de passivitat».

El sindicat policial SPC ha advertit que els agents no han d'assumir cap tipus de responsabilitat en cas que siguin imputats i recorda a la Prefectura dels Mossos que el comportament dels agents l'1 d'octubre es correspon amb el dispositiu que ells mateixos van dissenyar.


Comentaris

envia el comentari