Aina Vidal, la jove diputada amb càncer que va posar dempeus tot el Congrés

Vidal té 34 anys i és diputada des de 2016

Aina Vidal, diputada d'En Comú Podem al Congrés
Aina Vidal va ser homenatjada aquest dimarts al Congrés dels Diputats. | Catalunya Diari

Aina Vidal es va convertir en protagonista, probablement inesperada, del ple que aquest dimarts va servir per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Vidal no va assistir a la primera votació, celebrada diumenge, i això va aixecar polèmica i fins i tot retrets a través de les xarxes socials. A causa d'això, la diputada d'En Comú Podemva emetre un comunicat a les xarxes socials explicant-ne la crua raó: pateix un «càncer, estrany i agressiu».

Un homenatge emotiu a la diputada Aina Vidal

Malgrat que avançava que «trigarà una temporada en tornar», també anunciava la seva presència dimarts al Congrés per escollir Pedro Sánchez en la votació decisiva —i ajustada— per la seva investidura com a president. Així va ser, i la sessió va tenir diversos moments d'homenatge cap a ella amb la menció de diversos diputats, de grups diferents, des del faristol, que li van dedicar paraules d'ànim i de suport.

Dos dels moments més especials van ser les paraules que li va adreçar el cap de files del seu grup, Pablo Iglesias, que van provocar una ovació tancada, amb el Congrés dempeus, cap a una Vidal visiblement emocionada; i al final de la sessió, quan els seus companys, enmig de nous aplaudiments i de crits de 'sí, se puede', li van fer entrega d'un ram de flors.

Aina Vidal, la diputada que es va iniciar en política després de ser estafada

La complicada situació de salut per la qual passa i l'exposició mediàtica causada per com d'ajustada va ser la investidura de Sánchez han fet que Aina Vidal passi de ser una desconeguda de la primera línia política a algú a qui les xarxes s'han fos en missatges de suport davant de la malaltia que pateix. Però, qui és Aina Vidal? El cert és que es tracta d'una jove diputada: el 22 de març d'enguany, complirà tot just 35 anys.

Vidal va néixer a Gràcia, a la ciutat de Barcelona i va començar a treballar de ben jove, amb només 16 anys. La seva primera feina, de fet, va ser l'estiu que va entrar en l'edat laboral, com a cambrera a la Ciutat de Vacances de Cala Montjoi, a Roses (Alt Empordà). Des de llavors, va acumular diverses feines en hoteleria, botigues de roba o atenció telefònica en diversos negocis de Barcelona i Vilanova i la Geltrú. Entre 2006 i 2007 va exercir com a tècnica de suport a l'associació juvenil Nous Horitzons. En paral·lel, va formar part dels Fòrums Socials Europeus i de diversos moviments antiglobalització.

Però la vida li va canviar ara fa tretze anys, el 2007, quan Vidal va ser víctima d'una estafa de la qual no ha donat mai gaires detalls. Va ser aquest fet, però, el que la va abocar a afiliar-se a Comissions Obreres, organització a la qual ha estat responsable i coordinadora nacional d'Acció Jove i on també va treballar com a tècnica administrativa. Més endavant, va integrar el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, en nom del qual va formar part del Consell Escolar de Catalunya.

D'Iniciativa per Catalunya a En Comú Podem

Vinculada a Joves d'Esquerra Verda, va formar part del consell nacional d'Iniciativa per Catalunya-Verds, organització a través de la qual, amb la seva confluència, va accedir a Catalunya En Comú Podem. És diputada des que va ser escollida a les eleccions del mes de desembre de 2015 —per tant, és electa al Congrés en les darreres quatre legislatures. Ha estat membre de diverses comissions de la Cambra Baixa: entre altres responsabilitats, ha estat portaveu de la comissió del Pacte de Toledo i portaveu adjunta a la de Treball i Seguretat Social.

Amb un sou de 45.592 euros bruts anuals com a diputada al Congrés, en la seva darrera declaració de béns, Vidal declara un compte corrent amb 8.400 euros compartit al 50% i un pis a Barcelona, comprat també al 50% al 2017, pel qual té una hipoteca al BBVA per valor d'uns 160.000 euros.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari