Així són les condicions de la presó d’Estremera on s’hauran d’adaptar a partir d’ara Junqueras, Mundó i Romeva

Serà difícil l'adaptació

Imatges de la presó d'Estremera
Imatges de la presó d'Estremera | El País

Poques hores després de l'entrada a presó preventiva d'Oriol Junqueras, i els consellers Mundó i Romeva, al centre penitenciari d'Estremera des de la nit de dijous, 2 de novembre, els dirigents catalans hauran de conviure amb tot un seguit de condicions. S'hauran d'adaptar a les normes del centre, com també al seu dia a dia. De moment, només s'ha sabut com ha estat en tracte durant el trasllat. L'advocat de Junqueras, Mundó i Romeva, Van den Eynde, denuncia que les condicions del trasllat fins a la presó no van ser les adequades, ja que van patir tota mena de «maltractaments». Poques coses més se saben de com s'estan adaptant, a part de les declaracions de la sortida, sota fiança, de Santi Vila en què deia que, els seus «companys» estan «bé». Segons informa 'El País', fons penitenciaries destaquen el «molt correcte» comportament de Junqueras. Tres personalitats polítiques que hauran de passar una incerta estança en aquesta presó madrilenya.

Tal com ho informa el mateix diari, el Centre Penitenciari de Madrid VII — situat a la localitat d'Estremera—, és la presó amb un major nombre d'agressions als funcionaris per part dels interns. No obstant això, aquesta presó és coneguda perquè Francisco Granados —el cap de la trama Púnica—, hi va ingressar l'octubre del 2014, només sis anys després que s'hagués inaugurat. També hi han ingressat altres presos mediàtics com el Torbe, o altres destacats com Sergio Morate —condemnat recentment per l'assassinat de dues noies joves a Conca—, o Luis Pineda —president d'Ausbanc—. A hores d'ara, desgraciadament, també hi comparteixen cel•la els polítics catalans recentment empresonats.

Els tres dirigents passaran les primeres hores en l'anomenat mòdul d'ingressos. Aquest és un espai forà nou. A més, el director del centre va revisar en persona les cel·les on s’allotjaran. Ho faran de dos en dos per evitar que s’autolesionin. El màxim responsable de la presó ha donat ordres que les fotos d’ingrés, passin sota control i no es puguin filtrar a la premsa. La seva fitxa electrònica apareixerà en negre en comptes de la foto. El polítics catalans podran fer servir un televisor en el seu internament, però aquest l’hauran de pagar amb els diners de l’anomenat «peculi». En aquesta gestió, només poden gastar fins un màxim de 100 euros a la setmana, amb una targeta moneder —encarregada pels seus familiars—. Aquest últim pot ser una punt de conflicte entre els presos interns, a causa de la seva rigidesa d’ús imposada per la direcció. Per últim, no disposaran de privilegis com l’ús de la piscina, ja que el centre la té clausurada des de fa anys. 


Comentaris

envia el comentari