El Govern pagarà 200 euros a les persones pendents de rebre una prestació d'atur

Aragonès reclama a l'Estat una transferència directa de 2.000 MEUR per fer front al cost de l'emergència sanitària

Pere Aragonès durant el 28è Congrés Nacional d'ERC
Pere Aragonès, coordinador nacional d'ERC i vicepresident i conseller d'Economia del Govern, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha avançat que el Govern té previst aprovar en els pròxims dies una «injecció d'urgència» de 200 euros per a les persones que estan pendents de rebre prestacions d'atur. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha explicat que el Govern està treballant en la mesura per a tots els treballadors afectats per ERTO, els que hagin anat directament a les llistes de l'atur o autònoms a qui els hagi caigut l'activitat.

«Hi ha un sistema de protecció d'atur però arriba tard i hi ha moltes famílies que no tenen un raconet», ha afegit. Aragonès també ha reclamat a l'Estat una transferència directa a Catalunya de 2.000 MEUR per pagar l'emergència sanitària de la crisi del coronavirus.

Aragonès descarta retallades per la crisi del coronavirus

Les declaracions d'Aragonès arriben hores després que ell mateix hagi descartat retallades per afrontar la crisi del coronavirus. «No tindrien sentit, les retallades serien absolutament contraproduents», ha afirmat Aragonès en una entrevista aquest diumenge al diari 'La Vanguardia'.

«Ens fa falta un sector públic més actiu que mai. En cap cas es pot afrontar aquesta crisi pensant en la reducció de la despesa pública, ben al contrari, fa falta més despesa pública i més inversió», ha continuat el també conseller d'Economia, que ha quantificat en «més de 2.000 MEUR» la despesa extra a Salut per la pandèmia de covid-19. En paral·lel, Aragonès ha celebrat l'aprovació dels primers pressupostos de la Generalitat en tres anys: «Eren absolutament necessaris».

Demana transferències directes a l'Estat

El vicepresident català ha detallat que cada departament del Govern treballa per reorientar part del seu pressupost per afrontar la crisi del coronavirus. «Empresa ha reorientat fons per al sector turístic o Treball per als autònoms. I Cultura ja té un pla de rescat. Però el que demanem són transferències directes de l'Estat», ha recalcat Aragonès.

«El que demana Pedro Sánchez a Europa jo també li demano a Pedro Sánchez, que l'Estat assumeixi la seva responsabilitat i doti de recursos Catalunya per afrontar les despeses de la pandèmia», ha volgut deixar clar el conseller d'Economia, que ha exigit que es plasmi per escrit la possibilitat de superar el sostre de dèficit i de deute.


Comentaris

envia el comentari