Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Acampada de protesta a plaça Universitat

L'Ajuntament de Barcelona activa la mediació policial per acabar amb els talls de plaça Universitat

La tinent alcalde Janet Sanz ha explicat que el consistori vol fer compatible el dret legítim a la protesta amb la mobilitat

Acampada de protesta a plaça Universitat
L'Ajuntament de Barcelona activa la mediació policial per acabar amb els talls de plaça Universitat | ACN

Aquest passat dimecres, 30 d'octubre, l'Ajuntament de Barcelona va demanar als Mossos d'Esquadra activar la mediació policial per tal d'evitar els talls de mobilitat que s'estan produint a la plaça Universitat arran de l'acampada indefinida que han fet els joves estudiants a la calçada. La segona tinent alcalde i responsable de l'àrea de Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que des del consistori es vol fer compatible el dret legítim de protesta amb la funcionalitat i la mobilitat a la plaça.

Segons la representant de Barcelona en Comú, «els serveis de mediació ja estan fent la seva feina per fer compatibles aquests drets» i espera que «la situació es resolgui tan aviat com sigui possible».

Per la seva banda, un altre regidor del mateix partit polític, Marc Serra, lloava a través de les xarxes la capacitat mobilitzadora dels joves i les seves assemblees obertes, a qui considera: «una generació de joves sense futur que exigeix més democràcia, justícia climàtica i drets i llibertats».

320 tendes i 1000 acampats

A hores d'ara i segons la mateixa organització de l'acampada de Plaça Universitat, la protesta ja compta amb 320 tendes de campanya i un miler de persones mobilitzades. A més a més, repten a la segona tinent alcalde a participar en una de les seves assemblees obertes, anunciant-li que no tenen cap intenció de moure's per molta mediació que hi hagi.

També et pot interessar...