Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, durant la visita a les germanes clarisses al monestir de Pedralbes, el 15 de març del 2019

L'Ajuntament de Barcelona vol aturar els talls diaris de la Meridiana

Albert Batlle, regidor de Seguretat de Barcelona, ha instat el Departament d'Interior a actuar davant aquesta problemàtica

Ada Colau, durant la visita a les germanes clarisses al monestir de Pedralbes, el 15 de març del 2019
L'Ajuntament de Barcelona insisteix en prohibir els talls diaris de la Meridiana | Catalunya Diari
 

Albert Batlle, regidor de Seguretat de Barcelona,  ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Buch, que deixi d'autoritzar els talls diaris de la Meridiana. De fet, ha confirmat que l'Ajuntament de Barcelona ha enviat fins a quatre informes al departament per frenar els bloquejos d'aquesta concorreguda avinguda. 

Buch li ha respost que s'ha de preservar el dret de manifestació i Batlle ha avisat en una entrevista a 'Els matins de TV3' que no accepta «lliçons del dret a manifestació». El regidor ha afegit: «De lliçons les justes, és una activitat absolutament abusiva. Està perjudicant els veïns, els comerciants i els conductors. I en determinades ocasions està posant en risc la seguretat de les persones».

Talls fins al 28 de febrer

Segons Batlle, «el dret a la manifestació també té uns límits, que el Departament d'Interior no ha volgut plantejar per les raons que sigui». El regidor creu que tallar la Meridiana durant 128 dies és un «abús», i que cal posar fi a aquesta situació.

També ha remarcat que qui està en primera línia és la Guàrdia Urbana, que és qui ha de garantir la mobilitat, i que el ciutadà normal no entén de competències. De moment, aquests talls estan previstos fins al 28 de febrer.

Batlle es podria presentar a les eleccions al Parlament

D'altra banda, en preguntar-li per si concorrerà a les eleccions al Parlament, Batlle s'ha limitat a dir que el seu compromís «avui» és amb l'Ajuntament de Barcelona. «Ja tindrem temps de parlar-ne», ha comentat, deixant en l'aire el seu futur.

També et pot interessar...

  • Ferit un jove en caure al buit als búnquers del Carmel, a Barcelona
  • Piqué planta cara a un periodista pro Bartomeu enmig de l'escàndol
  • Uns pescadors capturen un tauró de set metres en una costa catalana