Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, durant la visita a les germanes clarisses al monestir de Pedralbes, el 15 de març del 2019

L’Ajuntament de Barcelona, expulsat de la causa per les càrregues de l’1-O

L’Advocacia de l’Estat i la fiscalia van fer la petició

1-O
Investiguen les actuacions policials de l'1-O | Catalunya Diari

Expulsen finalment l’Ajuntament de Barcelona de la causa per les càrregues policials de l’1-O. D’aquesta manera el consistori que ha quedat fora de la investigació dos anys més tard després que tant l’Advocacia de l’Estat com la fiscalia demanessin al jutge instructor número 7 de Barcelona que el deixessin el fora del cas.

L’Audiència expulsa l’Ajuntament de Barcelona de la causa de l’1-O

Així ho ha avançat ‘betevé’ aquest dijous, després que l’Audiència de Barcelona hagi acceptat la petició de l’Advocacia de l’Estat, i a la que s’hi va adherir la fiscalia, en demanar que s’expulsés l’Ajuntament de la investigació de les càrregues de l’1-O del 2017. Demanda que al maig va ser desestimada en un primer moment perquè la Carta Magna capacita el consistori a actuar com a acusació popular; però que l’Advocacia va recórrer.

Destaca el fet que  l’Ajuntament de Barcelona ha estat qui més ha impulsat la investigació durant aquests dos anys, actuant com a acusació popular  en una de les causes més grans que existeix actualment a Europa per depurar responsabilitats per les càrregues policials que hi va haver l’1-O, en la qual, ara per ara, 50 agents estan sent investigats.

També et pot interessar...