Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la platja de Barcelona el 20 de maig de 2020

L'Ajuntament de Barcelona justifica les platges plenes: «La temperatura puja i no podem posar portes al camp»

El tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha respost així al regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls

Imatge de la platja de Barcelona el 20 de maig de 2020
Les platges de Barcelona, plenes a vessar | TV3 / Els Matins

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha justificat aquest dimecres les imatges de les platges plenes de gent prenent el sol i banyant-se, activitats prohibides durant l'estat d'alarma. Avui era el primer dia que aquests espais s'obrien als passejos, respectant les franges horàries, cosa que l'Ajuntament de la capital catalana no va deixar gaire clar, després d'enviar missatges contradictoris sobre què estava permès fer.

«No podem posar portes al camp»

«Tenim la ciutat que tenim, i hem de reflexionar-hi: 96 quilòmetres quadrats, 1,7 milions de persones que no poden anar al teatre, el cinema, als bars, als restaurants, a les instal·lacions esportives...», ha respost al regidor Manuel Valls (Barcelona pel Canvi) quan aquest li ha retret que tenia un «problema bastant greu» de gent a les platges. «Estem a 20 de maig, els dies són dies llargs, la temperatura puja i evidentment portes al camp no les podem posar», ha conclòs Batlle.

S'ha de recordar que fa menys de 24 hores, el mateix Albert Batlle publicava un missatge al seu compte de Twitter, recordant que en l'actual fase de desescalada no es permet banyar-se ni prendre el sol. «Ho fem amb tota l'empatia i assertivitat, donant informació i fent acompanyament però està clar també que quan convé haurem de fer front al principi d'autoritat», ha afegit el tinent d'alcalde.

A les platges, prohibit prendre el sol i banyar-se

Estirar-se a prendre el sol no està permès a les platges de Barcelona en la fase actual. Fonts de l'Ajuntament havien informat aquest dimarts que es podria prendre el sol si no hi havia un incompliment flagrant de les mesures sanitàries, com les distàncies de seguretat. Però posteriorment van aclarir que no estaria permès a partir d'aquest dimecres.

La novetat que s'ha incorporat aquest dimecres en relació amb les platges és la possibilitat de passejar-hi però continua prohibit el bany recreatiu i les estades.