Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.

Ajut de 300 euros als autònoms amb una caiguda d'ingressos del 75% a Barcelona

Ho ha anunciat aquest dilluns el primer tinent d'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una atenció als mitjans.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, en una imatge d'arxiu durant una atenció als mitjans. | ACN

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns un ajut únic de 300 euros  per als autònoms que hagin vist decaure en més d’un 75 per cent les seves vendes o s’hagin vist forçats a tancar el seu establiment o negoci arran la crisi de la covid-19. Autòno+ Barcelona és un ajut complementari per a les persones que ja reben la prestació extraordinària de l'Estat de 661 euros.

Un ajut únic de 300 euros per a autònoms

La nova línia d'ajuts és un pagament únic de 300 euros, per tant, no es tracta d'una ajuda periòdica. La dotació total és de 5 milions d’euros i serà gestionada per Barcelona Activa. Les bases es trobaran al web de l’agència municipal i la convocatòria per a la presentació de sol·licituds serà del 20 de maig al 30 setembre, fins a esgotar el crèdit.

Amb tot, es deixa en obert l’ampliació de la dotació pressupostària si aquesta situació d’emergència persisteix. Des del govern municipal, calculen que amb aquests 5 milions d'euros d'una primera fase d'ajuts a l'economia de la ciutat s'arribarà a 16.500 autònoms a Barcelona.

Els requisits per optar a l'ajuda, molt senzills

Segons el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, per obtenir l'ajut només caldrà comprovar l'empadronament a la ciutat de Barcelona, la documentació de la prestació extraordinària aprovada pel govern espanyol i els documents que acrediten estar al corrent de les obligacions tributàries. Segons ha dit Collboni, els 5 milions d'euros destinats a aquests ajuts directes formen part del fons extraordinari de 25 milions habilitat pel govern de Barcelona  per «reactivar la petita economia» colpejada per la covid-19 i l'aturada per l'estat d'alarma.

El fons va anunciar-se el 16 d'abril i aquest pagament a autònoms és la primera fase. Segons  Collboni, les properes no necessàriament seran ajuts directes. «S'aniran combinant també amb mesures d'orientació i suport amb ajuts, en la mesura que es vagin tenint els fons disponibles», ha precisat.