Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en roda de premsa

Albert Batlle obre la porta a liderar una confluència contra l'independentisme en les pròximes eleccions

El dirigent d'Units i tinent d'alcalde de Barcelona reconeix contactes «amb el grup de Poblet i amb diferents sectors econòmics i socials»

Pla mitjà del tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en roda de premsa
Albert Batlle no tanca la porta a liderar un projecte polític en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. | ACN

El dirigent d'Units per Avançar i tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, s'ha mostrat disposat a liderar un projecte polític contra l'independentisme de cara a les pròximes eleccions catalanes. «Si es donen les condicions, per descomptat. El tema està verd, però estic disposat a exercir aquest lideratge. Però amb garanties d'èxit. Tinc un compromís amb Barcelona i no faré un salt suïcida ni deixaré que ningú el faci», ha afirmat Batlle en una entrevista aquest diumenge a 'La Vanguardia'.

«Estem treballant en una alternativa del centre catalanista. Defensem una cosa nova. No volem ni una remasterització de CiU ni crear la sociovergència», ha apuntat. Batlle no ha volgut revelar quina seria la possible suma de sigles de la nova confluència però ha deixat alguns noms sobre la taula. «Hi ha Units, que aquesta setmana que ve es constituirà el Partit Nacionalista de Catalunya i, a banda i banda, hi ha forces polítiques i moviments que haurien d'integrar aquesta confluència que defenso», ha comentat el dirigent d'Units.

Batlle també ha deixat la porta oberta a Lliures i la Lliga. «No voldria deixar ningú exclòs. Vull un procés integrador, no tant de sigles sinó de sensibilitats. Hem de dialogar i posar les mínimes línies vermelles possibles», ha reflexionat en veu alta. «Hem de treballar per ser decisius i trencar aquest empat infinit en què estem des de fa vuit anys», ha sentenciat.

Crítiques a ERC i a Carles Puigdemont

«Cal una alternativa a la inacció on ens ha portat l'independentisme. Ens hem d'afanyar. Fem una crida a treballar-hi les setmanes que venen», ha apressat el tinent d'alcalde de Barcelona, que igualment ha reconegut contactes «amb el grup de Poblet i amb diferents sectors econòmics i socials».

Albert Batlle sí que ha renegat de «l'independentisme pragmàtic» que defensa ERC en l'actualitat. «El que oferim nosaltres és fiabilitat. La capacitat històrica d'Esquerra Republicana per equivocar-se és infinita», ha etzibat el dirigent d'Units per Avançar, que ha finalitzat llançant un dard també contra l'expresident Carles Puigdemont: «Ha de buscar una sortida personal. És un llast per a la política catalana. No ha existit mai el seu moment, però ara ho és menys que mai».