Albert Boadella va declarar una 'Tabàrnia' independent durant 9 segons

El dramaturg es va burlar de la proclamació de la república catalana que va fer Carles Puigdemont fa un any

Albert Boadella, en un vídeo promocional de Tabàrnia.
Albert Boadella, en un vídeo promocional de Tabàrnia. | Cedida

Albert Boadella va ser un dels protagonistes d'una tensa jornada del 12 d’octubre a Barcelona. En els actes que van tenir lloc en la plaça de Catalunya, el president honorífic de ‘Tabàrnia’ va declarar la seva independència de Catalunya, creant una nova comunitat autònoma que va durar 9 segons. Aquesta va ser la seva manera de burlar-se de la proclamació i suspensió de la república catalana que va fer Carles Puigdemont.

El dramaturg va ser una de les persones que van intervenir després de la manifestació unionista que va recórrer el passeig de Gràcia fins a Plaça Catalunya. Un cop allà, Boadella va fer una nova paròdia del procés sobiranista, imitant els fets que van tenir lloc en el Parlament de Catalunya el 10 d'octubre de 2017. Aquell dia, l'expresident de la Generalitat va declarar la independència de Catalunya per suspendre-la als pocs instants.  

 

Els ciutadans de ‘Tabàrnia’ han pogut votar en referèndum

Fa unes setmanes, Albert Boadella havia convocat un referèndum per decidir el futur de la regió que presideix. El president de Tabàrnia anunciava aquesta votació després que, segons ell, va intentar «dialogar amb el president titella (Quim Torra) al més baix nivell i no haver obtingut cap resultat».

Des del passat dia 1 d'octubre, els ciutadans 'tabarnesos' han pogut votar d'una manera bastant peculiar. Membres de la plataforma unionista van assegurar que serien vots vàlids tots els llaços grocs que es llancessin en els contenidors per al plàstic. «El cens és universal i per tant els 'tabarnesos' podran votar els cops que vulgui», van anunciar a la concentració.  

Victòria del sí amb un ‘100,3%’

Després de simular un recompte dels vots, Boadella va anunciar, novament fent broma de l'assumpte, una clara victòria del sí. Concretament, el «100,3 per cent» dels electors van votar a favor de crear la comunitat autònoma de 'Tabàrnia'.   


Comentaris

envia el comentari