Albert Rivera critica la política lingüística a les Illes Balears i el Govern el desmenteix amb dades

El líder de Ciutadans assegura que discriminen professionals per no parlar català i l'executiu autonòmic li respon

El líder de Ciudadanos, Albert Rivera
El líder de Ciutadans, Albert Rivera | Cedida

Albert Rivera s'ha tornat a situar al centre de la polèmica pel seu discurs contra la llengua catalana. Aquesta vegada el seu atac, però, no van anar contra el Govern de la Generalitat sinó contra el Govern de les Illes Balears. A través de les xarxes socials, el líder de Ciutadans va criticar durament que l'executiu autonòmic discriminés professionals per no saber parlar en català.

«És inadmissible que el govern autonòmic del PSOE estigui exigint certificats lingüístics com a barrera i no com a mèrit, expulsant així molts metges que volen treballar a les illes. La salut és el primer. Han de retirar aquest decret discriminatori», publicava Albert Rivera al seu compte de Twitter.

El govern balear li respon amb dades

No obstant això, des del compte oficial del Govern de les Illes Balears el van deixar en fora de joc quan li van respondre amb dades: «Ningú està exclòs de les primeres oposicions després d'anys de retallades de la dreta. Ja hi ha 7.340 escrits per a 5.000 places. Mentrestant, en un any han entrat vuit metges per cada marxa (803/91)». «Gràcies per deixar-nos explicar que estem orgullosos del castellà i del català», van afegir.


Comentaris

envia el comentari