Albert Rivera estaria disposat a debatre la il·legalització de la CUP

El líder de Ciutadans, a més, vol canviar la llei perquè no hi hagi partits independentistes al Congrés dels Diputats

Albert Rivera en una imatge d'arxiu
Albert Rivera en una imatge d'arxiu | Cedida

Albert Rivera s'ha mostrat obert a debatre l'aplicació de la Llei de Partits a la CUP per tal de poder il·legalitzar els anticapitalistes, tal com ja va expressar ahir Pablo Casado. El líder de Ciutadans, fins i tot, ha volgut anar més enllà i ha ofert la possibilitat de parlar sobre una reforma de la llei que deixaria als partits independentistes fora del Congrés dels Diputats.

«Si realment els preocupa el paper de partits que volen anar contra la Constitució, Ciutadans planteja una qüestió que està a tot Europa pràcticament: que per estar al Congrés dels Diputats has de tenir vots a tot Espanya, com a mínim un 3%», ha assegurat Rivera en una entrevista a RNE.

Un 3% de vots per entrar al Congrés

Cal recordar que actualment ERC té un 2,63% dels vots i el PDeCAT un 2,01%, el que significaria que amb els mateixos resultats quedarien fora del Congrés si s'apliqués aquesta nova mesura. De fet, només hi hauria diputats de PSOE, PP, Ciutadans, Podem i En Comú-Podem. «Si el PP està disposat a canviar de criteri i obrir un debat sobre el paper dels partits separatistes a la política espanyola estaré encantat», ha afegit Rivera.

«Encara no som conscients que el nacionalisme és una ideologia que va en contra dels valors constitucionals i les llibertats en molts casos», ha insistit en líder de la formació taronja, que ha demanat el suport del PSOE per poder adoptar aquest tipus de mesures perquè sinó «per molt que PP i Ciutadans estiguem d'acord no podem fer gaire cosa».

Casado es mostra a favor d'il·legalitzar els partits

En retirades ocasions, el president del Partit Popular ja ha mostrat el seu desig que s'il·legalitzin els partits independentistes i ha demanat reformar la Llei de Partits per poder suspendre també totes aquelles formacions que vulguin «trencar la Constitució i trencar la llei».

No obstant això, ara ha assegurat que, sense arribar-la a reformar, «ja es donen les condicions per aplicar la llei de partits». «La llei diu que si alguna formació política incentiva, justifica o no condemna la violència pot ser il·legalitzada. Això és el que va passar al País Basc», assegura Pablo Casado.


Comentaris

envia el comentari