IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Albert Rivera ironitza sobre els comptes a Suïssa de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias

El de Ciutadans ha assegurat que Trias havia oblidat l'existència d'aquests a causa de «tant procés i tant embolic»

El líder de Ciutadans ha volgut tornar al focus mediàtic la implicació del que fos alcalde de Barcelona, Xavier Trias en els anomenats 'Paradise Papers'.

«Vaja, amb tant procés i tant embolic, a l'exalcalde de Convergència se li havia oblidat que tenia comptes a Suïssa», ha escrit Rivera al seu compte de Twitter al costat d'una notícia que recollia l'admissió de Trias de l'existència d'aquests comptes.

Imatge d'arxiu de Xavier Trias
Imatge d'arxiu de Xavier Trias | Cedida

Herència familiar

Cal recordar que el nom de Trias apareix al costat del dels seus pares i els seus germans en una societat opaca que es va mantenir activa fins a 2008. Els mitjans encarregats de desvetllar aquesta informació van poder entrevistar divendres passat a l'exalcalde. «No tinc ni idea perquè mai m'he cuidat d'això», va assegurar, i va afegir que els temes d'herència familiar els portava sempre el seu germà gran, mort fa un any aproximadament. 

«Jo he rebut diners de l'herència de la meva mare, i això sí que és veritat; però no he rebut de cap 'trust' ni de cap cosa d'aquestes, que jo sàpiga», va confessar. També li van preguntar sobre una societat a les Illes Verges britàniques que pot estar relacionada amb la seva mare, al que va respondre «M'estranyaria molt».

Tot i aqeustes primeres declaracions, l'exalcalde de Convergència ha reconegut finalment, a través del seu advocat, l'existència d'aquesta estructura 'offshore' familiar. «Això ho va muntar el seu pare i ho va heretar la seva mare, i la veritat és que a ells no els va arribar res. Però el que passa és que no tinc proves per demostrar-ho», ha manifestat el lletrat, que afegeix que la família està buscant proves per avalar les explicacions. «El seu pare i la seva mare el van voler protegir», afirma.


Comentaris

envia el comentari