Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El líder de C's, Albert Rivera, durant una atenció als mitjans el 22 d'octubre

Albert Rivera deixa la política després de l'enfonsament del 10-N

El fins ara líder de Ciutadans ha presentat la seva dimissió, i no recollirà la seva acta de diputat al Congrés

El líder de C's, Albert Rivera, durant una atenció als mitjans el 22 d'octubre
Albert Rivera ha presentat la seva dimissió, després de la dura derrota electoral d'ahir | Cedida

ACTUALITZACIÓ 11/11/2019 12.15 HORES

Durant la seva compareixença aquest dilluns a la seu de Ciutadans, Albert Rivera ha confirmat la seva dimissió, i també ha avançat que renuncia a convertir-se en diputat al Congrés durant la pròxima legislatura. Finalment, i visiblement emocionat, Rivera ha comunicat que deixa la política per dedicar-se a la seva faceta «personal», amb menció a la seva filla. 

Rivera dimiteix com a president de C's

El líder de Ciutadans (C's),  Albert Rivera, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió a la Comissió Executiva Nacional del partit, després de la greu derrota electoral d'ahir diumenge, segons avança 'El Mundo'. La formació taronja es va enfonsar ahir en perdre 47 escons, que es tradueixen a més de dos milions i mig de vots. El líder liberal va haver de convocar ahir —en resposta i autocrítica a l'anunci de la derrota— un comitè perquè els militants decideixin el futur del partit. 

L'executiva es dissol

L'executiva de Cs s'ha dissolt després de la dimissió del president del partit i pren les regnes de la formació el seu consell general, el màxim òrgan del partit entre assemblees. Segons han explicat fonts de C's, el consell general  es reunirà en 15 dies per nomenar una gestora i convocar una assemblea general extraordinària del partit, que haurà de triar nou líder.

El consell general de C's està format per unes 160 persones entre els membres de l'executiva permanent, portaveus dels comitès autonòmics i membres triats a l'anterior assemblea. 

Les incògnites 

Francesc de Carreras, un dels pares fundadors de C's, considera que  era l'«única opció que tenia Rivera», ja que, segons ell, és responsable de la virada ideològica i el fet d'haver pactat amb VOX a Andalusia. Ara la incògnita és quin serà el futur de Ciutadans sense Rivera al capdavant.  Qui liderarà la formació en cas de subsistir? Hi haurà alguna proposta política diferent propugnada pels integrants del partit?

També et pot interessar...