Albert Rivera sobre Quim Torra: «És un racista que odia els espanyols»

El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia no ha acceptat la querella del president Torra contra Juan Marín, de C’s, per injúries i calúmnies

Albert Rivera de C's
Albert Rivera ha reafirmat que Quim Torra és racista | CatalunyaDiari.cat

El president de C’s, Albert Rivera, ha celebrat que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, TSJA, no hagi admès la querella que el president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar contra el líder de C’s a Andalusia, Juan Marín, per injúries i calúmnies, i s'ha reafirmat que el president català és un «racista».

A través del seu compte de Twitter, Albert Rivera ha escrit: «Inadmesa la querella de Torra contra Juan Marín. I és que dir la veritat no pot ser cap delicte: Torra és un racista que odia els espanyols».

EL TSJA no admet la querella de Torra contra Marín

El president de la Generalitat va interposar la querella contra Marín després que aquest, en un debat electoral el passat 19 de desembre, l'acusés d'haver insultat els andalusos amb afirmacions com que tenen «un gen menys» que els catalans o que són «més fluixos» i «més ganduls».

El líder andalús de C’s va replicar també per Twitter que no «acceptaria lliçons d'un racista que insulta permanentment els andalusos i els espanyols» anomenant-los «bèsties tarades, hienes i escurçons». A més a més, Marín va qualificar Torra de «colpista» i «covard» i va afirmar que no és un demòcrata.

Els fets no són constitutius de delicte d’injúries

La resolució feta pel Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia, coneguda aquest dimarts, conclou que els fets objecte de la querella no són constitutius de delicte d'injúries o calúmnies perquè «no excedeixen dels necessàriament generosos límits de la llibertat d'expressió, particularment en el context electoral en què es van produir.

En aquest sentit, el TSJA considera que «si en general la llibertat d’expressió ha de prevaler sobre el dret d'honor, havent-se d’interpretar de manera restrictiva els tipus penals que limiten la manera d’expressar idees, sentiments o opinions, més encara ha de prevaler en un moment polític especialment protegit, com és una campanya electoral». És a dir, en aquests casos «és el moment privilegiat per excel·lència per la més àmplia llibertat d’expressió, donada la seva finalitat».


Comentaris

envia el comentari