Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Alberto Fernández diu adeu a l’Ajuntament de Barcelona recordant Quim Forn

El popular ha parlat de convivència i ha animat als seus companys a utilitzar sempre el diàleg

Alberto Fernández Díaz, s'acomiada de l'Ajuntament de Barcelona durant l'últim ple del mandat | CatalunyaDiari.cat

El president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, s’ha acomiadat aquest dimecres de la resta de regidors de Barcelona durant l’últim ple del mandat.  Fernández deixa la política després de 32 anys on ha viscut en primera persona les diferents etapes per les quals ha passat la ciutat comtal i Catalunya.

Després d’una sessió breu s’ha procedit a acomiadar la trentena de regidors que deixen l’Ajuntament i s’ha aprofitat perquè aquests dediquessin unes paraules als seus companys, segons ‘Tot Barcelona’. El popular ha aprofitat per fer un discurs que ha sorprès tothom, no per les bromes o les anècdotes, típiques de l’estil de Fernández, sinó perquè ha fet una referència especial a Quim Forn, cap de llista de JxCat i exconseller d’interior, qui actualment és a la presó.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Alberto Fernández ha parlat sobre Joaquim Forn i ha recordat la seva joventut | CatalunyaDiari.cat

 

Un emotiu record a Joaquim Forn

Fernández s’ha deixat emportar pel record i ha explicat que ambdós es van conèixer a la universitat, quan militaven en sindicats d’estudiants de diferents ideologies i debatien i «discrepàvem penjant cartells i pancartes». Fernández ha volgut reflexionar sobre el procés i ha demanat als seus companys fer «un exercici de responsabilitat i esforç per donar per superada la situació».

Alberto Fernández ha reivindicat la «vella política» i s’ha mostrat nostàlgic parlant dels anys 80, 90 i 2000, quan la Constitució i l’Estatut encara feien d’eix vertebral polític. El popular també ha parlat de reconciliació i «convivència» dins de la política però també ha emfatitzat que «cadascú ha de pagar els seus actes». També ha encoratjat a la resta de regidors a cultivar les relacions personals: «El factor humà permet modular les discrepàncies».

El líder del PP ha acabat reflexionant que si a l’ajuntament se l’anomena ‘Casa Gran’ és perquè «hi cap tothom».  El popular ha animat a dir «’sí’ al diàleg i a l’acord» i ha demanat que es respecti «el valor de la paraula donada, deixem enrere el curtplacisme i perseverem en el factor humà que permet modular les discrepàncies».

Pel que fa al seu futur després de deixar el càrrec com a president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández ha dit que participarà en el Consell de Cent, on s’agrupen els excàrrecs municipals, i ha assegurat que el seu «compromís barceloní» continuarà endavant, perquè «no cal ser regidor per servir la ciutat».

També et pot interessar...