Alberto Rodríguez serà el nou secretari d'organització de Podemos

Substituirà així a Pablo Echenique, que porta exercint el càrrec des del 2016
Alberto Rodríguez substitueix a Pablo Echenique com a secretiari d'orgabnització de Podemos
Alberto Rodríguez substitueix a Pablo Echenique com a secretari d'organització de Podemos | Wikipedia

Alberto Rodríguez és el nou secretari d'organització de Podem en substitució de Pablo Echenique, segons han confirmat fonts de la formació morada. Rodríguez és diputat al Congrés des del 2016 i té un perfil més polític. El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha fet canvis a la cúpula de la formació morada després dels resultats a les eleccions del 26-M, que han suposat una pèrdua de pes del partit a les institucions.

 

Per la seva banda, Echenique deixa de ser el número dos de la formació però continuarà vinculat a la cúpula en el càrrec de responsable d'Acció de Govern i Institucional i Programa. Així doncs, coordinarà les negociacions i el seguiment dels pactes postelectorals.

 

 

Aquesta substitució ha estat inesperada per alguns sectors i respon a una decisió fulminant i expeditiva per rectificar el rumb organitzatiu després dels resultats de les últimes eleccions municipals. Segons informa' La Vanguardia' no ha estat un canvi tan sobtat sinó que fa temps que es gestiona aquest canvi i des de la cúpula busquen un perfil polític més definit.

 

Ara, la gent està recuperant un tuit que, de broma, li va escriure el 16 de novembre de 2019 Pablo Igesias a Echenique en resposta a 'El Independentista' que titulava un article amb «Echenique, l'última víctima del sectarisme de Pablo Iglesias».

 

  

Qui és Alberto Rodríguez?

Rodríguez és fill d'una mestra i un electricista i havia treballat al sector petroquímic. Des de fa temps, és una de les cares conegudes de Podemos pel seu pentinat amb restes i la seva estatura. Una de les imatges més recordades és la d'Alberto Rodríguez passant per davant de la banca del govern del PP.

 

Echenique s'encarregarà a partir d'ara de possibles negociacions amb el PSOE | Cedida

 

A partir d'ara, Echenique s'encarregarà de pilotar i supervisar els eventuals acords del govern amb el PSOE, en cas que finalment Pedro Sánchez obri un procés de negociació. Perquè un dels forts d'Echenique són les negociacions, com per exemple, quan va convèncer amb els seus números i càlculs a Ciutadans de la reforma de la llei orgànica de règim electoral. Un altre dels seus èxits va ser aconseguir un acord pressupostari amb el govern, amb la col·laboració d'Ione Belarra i Yolanda Díaz, entre altres diputats.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari