Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jèssica Albiach, Ada Colau i Jaume Asens.

Albiach fa el pas esperat i es presentarà a les primàries dels Comuns a la Generalitat

La presidenta del grup parlamentari ha rebut el suport d’Ada Colau

Jèssica Albiach, Ada Colau i Jaume Asens.
Jèssica Albiach, al costat d'Ada Colau i Jaume Asens a la seu de Catalunya en Comú. | ACN

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, es perfila com a candidata dels comuns a la presidència de la Generalitat a les pròximes eleccions, tal com explicava CatalunyaDiari aquest dilluns. «Després de parlar-ho amb molta gent i meditar-ho, em presento a les primàries dels comuns. Catalunya necessita construir futur i liderar l'oportunitat de canvi, i això només es pot fer des dels grans acords i reconeixent-nos», ha dit en una piulada a Twitter després que ho hagués avançat en una entrevista a Europa Press. 

Els comuns començaran el dissabte 8 de febrer el procés de primàries per triar el candidat a les eleccions catalanes. Concretament, es reunirà el consell nacional de Catalunya en Comú i s'aprovarà el calendari del procés. Dilluns 10 de febrer quedaran convocades les primàries i faltarà veure si algú altre del partit decideix presentar-s'hi. El cap de llista es farà públic el 29 de febrer i les votacions dels inscrits podran ser tan presencials com telemàtiques.

Albiach rep el suport d’Ada Colau

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, ha avalat el pas endavant d'Albiach. «Li dono suport i li dono les gràcies. Ha fet molt bona feina en un moment tens de la política catalana», ha manifestat en una entrevista a Ràdio 4. 

Colau també ha destacat el protagonisme d'Albiach en la negociació amb el Govern sobre els pressupostos del 2020, especialment pel que fa a la fiscalitat i en la defensa de l'educació. I ha afegit que la presidenta dels comuns al Parlament representa el to que es necessita per a una nova etapa després d'uns temps «difícils i excepcionals». «Una nova etapa necessita de noves cares», ha conclòs Colau.

El pas d’Albiach, reforçat de manera cabdal amb el suport d’Ada Colau,  indica que l’actual presidenta del grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem ho té tot de cara per ser la cap de llista del seu espai a les eleccions autonòmiques d’enguany.

També et pot interessar...