Albiol afirma que el 155 «no és la solució» a tots els problemes de Catalunya

El candidat pel PPC en les pròximes eleccions del 21-D creu que serà necessari un govern que repari la «fractura social»
El líder parlamentari del PP català, Xavier García-Albiol. | ACN

 

El candidat a la presidència de la Generalitat pel PPC en les eleccions del pròxim 21-D, Xavier García Albiol, va explicar aquest 5 de desembre de 2017 que, tot i que l'aplicació de l'article 155 a Catalunya havia suposat «un fre al separatisme», no és la «solució als problemes de Catalunya» i va explicar quina seria la seva solució.

 

Aquestes declaracions les va fer durant la seva participació en el fòrum Barcelona Tribuna, organitzat per la Societat Econòmica Barcelonina d'Amics del País, l'Associació Espanyola de Directius i La Vanguardia.

 

Un govern disposat a «recosir»

A més, el candidat va assegurar també que serà necessari que el govern sortint de les eleccions estigui disposat a «recosir» la fractura que, segons el seu punt de vista, existeix actualment en la societat catalana. Per a Albiol, la millor forma d'assentar la feina del 155 és que les urnes del pròxim dia 21 s'omplin de vots que respectin «totes les maneres de pensar».

Segons Albiol, el procés independentista iniciat pels dirigents de la Generalitat en els últims anys l'únic que ha aconseguit ha estat provocar una crisi d'àmbit polític i, tal com ja anunciava en el seu moment l'exministre Jorge Fernández Díaz, ha arribat «al carrer, a les cases, a les famílies i als grups d'amics». Fins i tot va arribar a assegurar que l'acció política del Govern ha provocat un «conflicte civil» als carrers.

 

Per últim, va qualificar l'actuació de Mariano Rajoy i la seva executiva de «contundent» però «legítimament democràtica».