Albiol: «Encara que Puigdemont convoqués eleccions, hauríem aplicat el 155»

L'expresident del PP català confirma que el govern de Mariano Rajoy ja tenia la decisió presa sobre la intervenció de la Generalitat

Xavier García Albiol ha confirmat que el govern de Rajoy tenia decidit aprovar el 155
Xavier García Albiol ha confirmat que el govern de Rajoy tenia decidit aprovar el 155 | CatalunyaDiari.cat

L’expresident del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol va confirmar la ferma intenció del govern de Mariano Rajoy d’aplicar l’article 155 a Catalunya, fos quina fos la decisió de Carles Puigdemont. Albiol ha admès que, encara que l’expresident de la Generalitat hagués convocat eleccions el 28 d’octubre «l'aplicació del 155 s’hagués aprovat igualment».

En una de les seves intervencions en el programa ‘Salvados’ dedicat al 'dilema català', Albiol que tot i que van estar pendents «fins a l’últim moment» de la decisió de Puigdemont aquesta no hauria canviat res. L’exalcalde de Badalona ha considerat que la convocatòria electoral podria haver permès «certa modulació d’aplicació i la intensitat», però no s’hauria aturat la seva aprovació al Senat.  

Iceta: «Si es convoquen eleccions, no hi haurà 155»  

En el mateix programa de La Sexta, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va donar una versió contradictòria a la del líder popular. Segons el polític socialista, la llavors vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, li va dir que «si es convoquen eleccions, no hi haurà 155». Iceta confirma que es va creure aquesta versió i que «aquest acord, durant unes hores va existir».

Miquel Iceta afirma que la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría li hauria dit que amb eleccions no hi hauria 155
Miquel Iceta afirma que Soraya Sáenz de Santamaría li hauria dit que amb eleccions no hi hauria 155 | CatalunyaDiari.cat

 

El mateix líder socialista explica que no existeix un paper signat per Mariano Rajoy on afirma que «si convoquen eleccions, jo no aplico el 155». Iceta acaba relatant com aquesta era una de les condicions que havia posat l’expresident de la Generalitat per anunciar una convocatòria electoral.

Casado aplicarà un 155 dur si és president

L'actual president del Partir Popular, Pablo Casado, va tornar a demanar l'aplicació immediata d’un nou 155 a Catalunya. Per Casado, la situació actual és pitjor que fa un any, i és per això que ha promès que una de les primeres mesures que prendrà si arriba al poder, serà fer una intervenció de la Generalitat encara més dura. Considera que s'ha d'aplicar el temps que sigui necessari i que l'Estat ha d'assumir totes les competències que cregui convenients.   


Comentaris

envia el comentari