Albiol, sobre els correus dels jutges: «Expressen el sentiment de la majoria dels catalans»

Els magistrats feien crides com «el bany de sang que desitjaven no pot quedar impune», tot i que Albiol creu que no se'ls ha d'atorgar més dimensió: «Són correus privats»

Xavier Garcia Albiol ha fet referència a la polèmica dels correus dels jutges
Xavier Garcia Albiol ha fet referència a la polèmica dels correus dels jutges | CatalunyaDiari.cat

La polèmica va esclatar ahir al vespre quan ‘El Món’ i ‘eldiario.es’ van treure a la llum una sèrie de correus corporatius de jutges de tot l’estat insultant els líders independentistes catalans. Després d’un matí de reaccions a tot arreu, doncs, no hi podia faltar la píndola del líder del PP català: Xavier Garcia Albiol.

L’exalcalde de Badalona no s’ha estat de res a l’hora de fer referència als correus de jutges desqualificant les cares visibles del procés en al·legar: «Expressen un sentiment que comparteix una majoria dels catalans i la immensa majoria dels espanyols». També cal destacar, d’altra banda, que s’hi ha referit com a «correus privats», tot i que s’hagin escrit a través d'un correu oficial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

«Un sentiment compartit», segons Albiol

«La gent és com vostè i com jo. El que escrivien alguns jutges a través dels correus és el que escrivim i podíem pensar la majoria dels catalans que no som independentistes», ha dit el mateix Albiol sobre la polèmica mentre al·legava que els jutges han proferit aquestes opinions «en àmbit privat».

  

Imatge d'un furgó policial sortint del Tribunal Suprem
Imatge d'un furgó policial sortint del Tribunal Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

En aquests correus, que poden ser vistos per tots els magistrats, arriben a comparar l'independentisme amb el nazisme i a qualificar els polítics catalans com a «colpistes» o «virus». A més, també creuen que les persones que surten al carrer a manifestar-se són «extremistes», «violents» o «criminals».

Al fil de la polèmica, mitjans prèviament esmentats també treien a la llum alguns dels comentaris més controvertits per part dels jutges. «Amb els colpistes ni es negocia ni es dialoga», «el cop d'Estat se salda amb vencedors i vençuts», «el bany de sang que desitjaven no pot quedar impune» o «no és una 'qüestió política, és una qüestió d'Estat i de Democràcia'», són algunes de les frases que els jutges escriuen en aquests correus.


Comentaris

envia el comentari