rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Xavier García Albiol veu «comprensible» l’atac a les creus grogues de Vic

El líder del PPC no comparteix els fets però diu que entén que «la gent estigui farta»
El president del PPC, Xavier García Albiol. | CatalunyaDiari.cat

 

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que és «comprensible» l’atac de diumenge a Vic en què un cotxe va entrar a tota velocitat a la plaça Major per envestir les creus grogues que reivindicaven l’alliberament dels polítics empresonats. «Sense compartir-ho, puc arribar a entendre-ho. No ho comparteixo però sí que puc entendre que la gent estigui farta», ha afirmat.

 

Albiol considera que plantar creus grogues en espais públics com si fos un «cementiri» és una «coacció a la resta de ciutadans» que no són independentistes i denuncia que aquests actes es fan sempre en «espais governats per totalitaris que es pensen que el seu pensament és l'únic que val».

 

«Estan aconseguint amb campanyes com aquesta que una part de la població exploti anímicament. I quan algú explota anímicament es poden viure situacions com les que es van viure ahir», ha sentenciat el líder del PPC.

 

Vic es personarà contra el conductor per un delicte d’odi

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha anunciat aquest dilluns que l’Ajuntament es personarà contra el conductor per un presumpte delicte d'odi. En declaracions als mitjans, Erra ha explicat que es tracta d’un veí de la localitat de 51 anys que va ser identificat aquest mateix diumenge i que havia estat citat a declarar aquest dilluns.

 

L’home s’ha presentat al jutjat però s’ha negat a declarar i haurà d’anar a judici per un delicte de conducció temerària i danys, ja que es tractava d’una zona de pas restringit a veïns i persones autoritzades, i va posar en risc la seguretat de les persones que en aquell moment es trobaven a la plaça.

 

 

2.500 creus pels polítics presos i exiliats

L'acte realitzat a la plaça Major de Vic anava destinat a recaptar fons que aniran destinats a la caixa de solidaritat dels presos. El mateix es caracteritzava per la planta de 2.500 creus grogues des d'aquest dissabte, les quals s'havien de retirar durant la tarda de diumenge, vora les 19.00 hores.

 

El moviment organitzat i encapçalat per un grup de voluntaris es va desenvolupar sota el lema 'Som República'. La col·locació simbòlica de les creus havia de mantenir-se per poc més de 24 hores, i comptava amb el permís municipal per al cap de setmana.

 

Imatge del cotxe que ha tombat creus grogues a Vic. | CatalunyaDiari.cat

 

Comentaris