Albiol afirma que col·locar llaços grocs és una «irresponsabilitat»

A més, el líder del PP català ha criticat el govern espanyol per estar «sotmès» al de Torra

Imatge d'arxiu del president del PPC, Xavier García Albiol
Imatge d'arxiu del president del PPC, Xavier García Albiol | CatalunyaDiari.cat

Xavier García Albiol, líder del PP català, segueix criticant l'independentisme i el govern català, però també el govern espanyol. Recentment ha afirmat, en una entrevista a 'El Periódico', que el govern de Pedro Sánchez està sotmès al de Torra. «Quan un està cedint tot i la resposta de l'altre és seguir en la mateixa dinàmica i dedicar-se a colpejar, no és diàleg és submissió», afirma.

I és que per Albiol, el govern espanyol està sent molt poc valent respecte l'independentisme. «A cada excés o amenaça de Torra la resposta del Govern és amagar el cap sota l'ala», assegura. A la qual cosa afegeix: «en aquests moments el diàleg no existeix. El que hi ha és una clara submissió».

Albiol critica els llaços grocs en espais públics

El líder del PPC torna a mostrar-se totalment en contra de la col·locació de simbolisme relacionat amb l'independentisme i els polítics empresonats a llocs públics. D'altra banda, el que sí que defensa és la retirada de llaços grocs, doncs assegura que «té un significat polític». De fet, fa un temps ja va iniciar una campanya en aquest sentit.

Segons diu, «posar-los –els llaços- és interpretar de forma tendenciosa que la via pública és teva». Tot i això, també afirma que els problemes que s'han generat en els darrers mesos per les diferents accions de col·locació i retirada dels llaços grocs, han d'acabar. «La batalla dels llaços pot acabar malament, amb un conflicte social», explica.

Imatge d'arxiu d'una persona col·locant llaços grocs.
Imatge d'un grup de persones col·locant llaços grocs | CatalunyaDiari.cat

 

Albiol aprofita també per deixar clar de qui considera que és la responsabilitat: «Seria important que el president de la Generalitat, màxim instigador d'aquest tipus d'accions, intentés rebaixar la tensió perquè, en cas contrari, una part de la població podria acabar a bufetades amb l'altra».

Tot i això, assegura que és molt pitjor col·locar aquest tipus d'elements que no retirar-los, encara que les dues accions hagin provocat conflictes. «Col·locar-los té un plus d'irresponsabilitat perquè significa voler ocupar l'espai públic en favor d'una ideologia. Si haguéssim de mesurar el grau d'irresponsabilitat, posar-los ho supera àmpliament afirma.

El líder del PP català demana a la Fiscalia investigar Torra

La tensió existent entre Xavier García Albiol i Quim Torra és evident. Una mostra va ser la forta discussió que van protagonitzar en els actes d'homenatge a les víctimes de l'atemptat de Cambrils. Però la cosa va més enllà.

Xavier García Albiol i Quim Torra al Parlament de Catalunya
Xavier García Albiol i Quim Torra al Parlament de Catalunya | GTRES

 

De fet, la darrera acció d'Albiol contra el president de la Generalitat ha estat fer una petició a la Fiscalia per demanar que Torra sigui investigat per apologia a la violència després que digués en unes declaracions que s'havia d'«atacar aquest Estat espanyol injust».

Segons el líder del PPC, «quan afirma això no està fent únicament i exclusivament una declaració a favor d'un posicionament polític o una exageració de finalització de setmana. Està amenaçant de forma molt concreta perquè té el poder executiu per consumar aquesta amenaça».


Comentaris

envia el comentari