Albiol es mofa del ball en l’acte de presentació del Consell per la República

«A més de secta fanàtica, ara ‘cutres’», ha dit el líder del PP a Catalunya

Xavier Garcia Albiol es mofa de la dansa durant la presentació del Consell per la República
Xavier Garcia Albiol es mofa de la dansa durant la presentació del Consell per la República | CatalunyaDiari.cat

Xavier García Albiol s'ha mofat de la dansa que es va fer durant l'acte de presentació del Consell per la República aquest dimarts. «Dansa al Palau de la Generalitat en honor al líder espiritual de la República Catalana Carles Puigdemont. A més de secta fanàtica, ara són 'cutres'», ha apuntat el líder del PP a Catalunya a través del seu compte de Twitter.

Albiol fa referència a un «ball d'homenatge» que va interpretar la dansaire Teresa Agustí i per donar la «benvinguda al Consell». Es tracta d'una dansa basada en la música del Ball de Gitanes i que té moltes similituds amb l''aurresku' basc.

Es presenta el Consell de la República

Aquest dimarts, al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, es va presentar el Consell de la República, el nou òrgan liderat per Carles Puigdemont i Quim Torra i que compta amb un registre ciutadà per a la participació oberta de la gent, tal com va explicar l'expresident de la Generalitat.

Puigdemont va explicar que aquesta entitat neix amb l'objectiu «d'avançar per la via dels fets cap a la independència» i actuar «sense el constrenyiment d'un Estat autoritari». En el mateix sentit, Quim Torra va assegurar que «neix per fer efectiu el mandat del primer d'octubre. Ho fa amb la determinació de l'1 d'octubre, la força del 3 d'octubre, i la legitimitat de la declaració política d'independència del 27 d'octubre al Parlament».

El Palau de la Generalitat va acollir l'acte de presentació del Consell per la República
El Palau de la Generalitat va acollir l'acte de presentació del Consell per la República | CatalunyaDiari.cat

Per la seva banda, Toni Comín va assegurar que «com a poble, sempre hem tingut aquest dret. Però mai en tota l'època contemporània no l'hem exercit com aquell dia. No va ser en va. El valor polític d'aquell acte és irrenunciable i irreversible, i el Consell neix de la legitimitat que sorgeix del mandat de l'1-O». «És l’hora de defensar el mandat i preparar-nos per la República. Sabem que després del referèndum de l’1-O, res podrà tornar a ser igual», va afegir.


Comentaris

envia el comentari