Albiol: «El diàleg de Sánchez amb els independentistes no aportarà res positiu»

El líder popular ha afirmat, en unes declaracions a Telecinco, que Torra no vol dialogar, com tampoc ho va voler fer Puigdemont amb el govern Rajoy
Imatge de Xavier García Albiol i Joaquín Prat durant l'entrevista | T5

Nova ofensiva d'Albiol contra Quim Torra. El president del PP de Catalunya ha criticat amb duresa la nova crida al diàleg que va fer el govern espanyol, després de la conferència del president Quim Torra al TNC. El líder popular, en aquest sentit, ha afirmat: «El camí de diàleg que està fent Sánchez amb els independentistes no aporta res positiu.»   

 

Preguntat, pel presentador Joaquín Prat de 'El programa del Verano' de Telecinco, sobre la resposta negativa de la Generalitat a acceptat els termes de diàleg plantejats pel govern espanyol, Albiol ha respost que «és ingenu que insisteixin en aquest diàleg». «La generalitat no vol dialogar, Torra no vol, Puigdemont no ho va voler fer amb el govern de Rajoy», ha afegit l’exalcalde de Badalona.

 

Parla d’un «salt qualitatiu» del president Torra en els seus plans  

Sobre el discurs de Torra d’ahir, García Albiol ha afirmat que «ha fet un salt qualitatiu», que ha passat d'augmentar la tensió política a cridar a «a la mobilització al carrer durant setmanes i durant mesos». El popular ha alertat sobre les intencions del president de la Generalitat de no acceptar cap sentència judicial que «posi al carrer els presos».

 

Xavier Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Sobre el conflicte dels llaços grocs al carrer, Albiol ha afirmat que està preocupat que mentre la batalla dialèctica entre govern espanyol i Generalitat continua «hi ha tensió al carrer, persones no independentistes són agredides o coaccionades en els seus establiments». Ha insistit en el fet que Pedro Sánchez «no entén» el que passa a Catalunya i que «necessita obrir els ulls».

 

Critica la passivitat de Sánchez davant l'independentisme

Les crítiques cap a l’actuació del president espanyol han continuat, ja que el president del PPC ha afirmat que li preocupa més «la reacció del govern d’Espanya» que el que facin Torra i Puigdemont. D’aquests ha dit: «Són coherents, volen el referèndum d’autodeterminació».

 

Xavier García Albiol ha assenyalat que «la passivitat de Sánchez envalenteix l'independentisme». I ha comparat la proposta de Quim Torra, d'una gran mobilització, amb la marxa verda que va acabar amb l'annexió del Sàhara Occidental al Marroc el 1975: «Torra planteja una gran marxa, com si fos la marxa verda, que va acabar com va acabar».