Albiol demana la dimissió de Torra per ser responsable dels incidents de l'1-O

Segons el líder del PP català, és «inadmissible» que Quim Torra «es dediqui a incitar perquè els CDR utilitzin la violència en totes les seves actuacions»

Xavier García Albiol ha demanat la dimissió del president de la Generalitat Quim Torra
Xavier García Albiol ha demanat la dimissió del president de la Generalitat Quim Torra | Cedida
 

Durant aquest dimarts, 2 d’octubre, Xavier Garcia Albiol, líder del Partit Popular a Catalunya, ha demanat la dimissió del president de la Generalitat Quim Torra i una nova convocatòria d’eleccions. Així ho ha exigit després de denunciar l’intent d’assalt al Parlament, ja que ha afirmat que Quim Torra és el responsable per ser «el gran capo dels CDR».

Albiol ha confirmat la seva demanada amb un missatge a través del seu compte oficial de Twitter on informa: «Acabo de demanar al Parlament de Catalunya la dimissió del president de la Generalitat Quim Torra. Catalunya no pot estar en mans d’un irresponsable que incita la violència i l’assalt al Parlament». I des del compte del PP català, Santi Rodríguez, secretari general: «Per la dignitat del càrrec institucional que ocupa, el president Torra ja hauria d’haver presentat avui mateix la seva dimissió».

«En lloc d’apagar el foc, es dedica a encendre’l»

El líder del PP català ha criticat pels passadissos del Parlament que és «inadmissible» que Quim Torra «es dediqui a incitar perquè els CDR utilitzin la violència en totes les seves actuacions». Per això, Albiol creu que el president de la Generalitat ha de dimitir, no només per ser independentista, sinó «per la gravetat del seu comportament, més propi d’un bomber piròman, que en lloc d’apagar el foc, es dedica a encendre’l».

D’aquesta manera el polític ha sentenciat que «si hi ha algú responsable dels incidents i de la gravetat del que hagués pogut passar no són única i exclusivament els CDR, el gran responsable és el gran capo dels CDR, Quim Torra» i la seva «actitud totalment temerària», per això «no pot continuar ni un segon més» i ha de renunciar per «la seva incapacitat de mantenir les responsabilitats que corresponen a la màxima institució de Catalunya».

Finalment, Xavier Garcia Albiol també ha volgut afegir una opinió sobre el govern de Pedro Sánchez de qui no entén el seu comportament i, a més, sobre Torra ha advertit que «no és interlocutor de res, no representa la societat catalana». D’altra banda, el dirigent del PP català ha assegurat que no participaran en la suspensió dels diputats presos i exiliats, ja que, segons opina, «no els correspon votar les decisions judicials».


Comentaris

envia el comentari